Nuci cu crema de vanilie

de alice_ciobanu in Prajituri, 11 Ian 2013 | 2960 vizualizari

 

Dragii mei va urez sa aveti parte de o delicioasa petrecere de revelion, sa incepeti anul cu voiosie si sa aveti parte de un 2013 asa cum vi-l doriti. La multi ani!

 

INGREDIENTE

  • pentru nuci
  • 250 gr unt
  • 100 gr zahar tos
  • 300 gr faina
  • 100 gr nuca macinata
  • 1 lingura cacao
  • pentru umplutura:
  • crema de vanilie pe care o faceti dupa reteta clasica
  • sau folositi cu incredere pudding de la dr Oetcker de vanilie sau ciocolata, sau vestitele creme pentru prajituri de la dr. Oetcker...(nu dati cu parul...mie imi plac si nu consider ca "vaiiiii...murim")
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci cu crema de vanilie:

Incingeti cuptorul la 170 gr sau treapta 2 spre 3.

Ungeti fiecare formita (pentru prima tura de coji de nuci :P) cu putin unt sau margarina pentru prajituri. 

Amestecati toate ingredientele pentru nuci, framantati  bine pana ce tot amestecul se transforma intr-o bila de aluat. Apoi, cu migalosenie :)), luati o bucatica din aluat, fix cat puteti lua cu doua degetele... o bucatica de aluat cat o margea :)) si umpleti, de fapt faceti mulajul fiecarei formite de nuca. Asezati formele in tava mare si dati la cuptor cateva minutele. Trebuie sa puneti putin aluat in formite, deci fix sa faceti mulajul acestora sau mai exact doar o pojghita de aluat...

La copt, aluatul va creste putin suprafata va deveni ferma dar moale in acelasi timp. Nu trebuie lasate prea mult la cuptor chiar de aveti senzatia ca nu sunt copate. In caz contrar se vor usca prea tare. Scoateti fiecare coaja de nuca din formita si lasati-le la racit. Procedati la fel pana terminati intreaga cantitate de aluat. 

Cand s-au racit complet puneti cate o lingurita din crema facuta dupa instructiunile de pe pachet... uniti cate doua coji de nuca si rostogoliti-le apoi prin nuca macinata pe margini. Le mai puteti pudra cu foarte putina cacao sau cu zahar praf. 

E important sa le umpleti azi si sa le consumati a doua zi... se vor inmuia exact cat trebuie si vor fi...mmmmm......

Pofta buna!

 

COMENTARII (18)

Sim0na 1

12.01.2013, 12:02

Tare bine arata.. dar n-am forma de nuci

alice_ciobanu 1

14.01.2013, 15:56

Formele astea le-am luat din Dedeman, taion bucatarie...26 de formite intr-un pachetel....vreo 15 ron cred am dat...

Krystyan Trendy 1

30.11.2013, 10:10

delicioase nuci

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S