Nuci umplute

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 14 Feb 2011 | 12414 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Coji:
  • 4 oua
  • 100 g unt/margarina
  • 150 ml ulei
  • 200 g zahar
  • 5 g praf de copt
  • Vanilie
  • 750-800 g faina
  •  Crema:
  • 400 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri amidon
  • 150 g unt/margarina
  • Zeama si coaja de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute:

Coji:

Ouale se mixeaza cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga untul topit si uleiul;se omogenizeaza.Praful de copt se amesteca cu 750 g faina si se incorporeaza treptat.Trebuie sa obtinem un aluat neted,bun de modelat.

Din aluat formam bilute mici pe care le punem in apart si le coacem pe flacara pana se rumenesc.

Crema:

Laptele se amesteca cu zaharul si se pune pe foc la incalzit.Faina se amesteca cu amidonul,apoi se toarna 1 polonic de lapte cald si se omogenizeaza.Se toarna si restul de lapte si se pune pe foc,amestecand incontinuu pana se ingroase.Se lasa la racit.Untul se mixeaza impreuna cu vanilia pana devine spumos,apoi se adauga treptat crema,zeama de lamaie si coaja rasa.

Pe o jumatate de nuca se pune crema si se lipeste cu alta jumatate,apoi se tavalesc prin zahar pudra!Se lasa,la temperatura camerei,pana a doua zi(sau mai mult) pentru a se inmuia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

elena1988 1

15.02.2011, 11:49

bitza de unde ai forma pt nuci vreau sa imi iau si eu

Pasiune pentru bucatarie 1

15.02.2011, 18:42

multumesc fetelor pentru aprecieri
elena,am mai spus mai sus ca forma e imprumutata si eu as vrea una

gaby_gabytza 1

24.12.2019, 21:18

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Turta dulce