Nuci umplute

de Bya Ralu in Dulciuri, 29 Dec 2013 | 2303 vizualizari

 

Reteta este luata de la pasiune pentru bucatarie si putin modificata http://www.bucataras.ro/retete/nuci-umplute-17568.html sunt super bune!

 

INGREDIENTE

Pentru nuci:

  • 4 oua
  • 100 g unt
  • 1 praf de copt
  • 200 g zahar
  • faina cat cuprinde 600-650 g

Pentru crema:

  • 400 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri amidon
  • 150 g unt
  • 1/2 esenta lamaie
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • coaja de lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute:

Pentru nuci:

Ouale se amesteca cu zaharul pana cand acesta se topeste.Se adauga untul topit si se amesteca bine.

Faina se amesteca cu praful de copt si se pune treptat pana cand se incorporeaza.Se obtine un aluat neted usor de modelat.

Forma de nuci se unge cu ulei si se pune pe foc sa se incinga forma.

Din aluat se formeaza bilute si se pune in forma.Se pune pe foc si se lasa cam 2-3 minute pana cand se coc nucile.Se scot intr-un castron.

Pentru crema:

Laptele se amesteca cu zaharul si esenta de lamaie si se pune pe foc.Amidonul il amestecam cu faina si luat cate un polonic din laptele cald si amestecam pana cand se omogenizeaza.

Amestecul de amidon se toarna peste laptele ramas si se lasa pe foc,se amesteca pana cand se ingroasa si lasam la racit.

Untul se pune peste crema cand e partial rece si se amesteca bine,punem si zeama de lamaie si coaja.Se lasa la rece cca 30 minute.

Fiecare bucata se unge cu crema si se lipeste cu alta jumatate.Se pun intr-un  castron si se pudreaza cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

Se lasa pana a doua zi sa se inmoaie nuciile.

RETETA IN IMAGINI

Nuci umplute-0
Nuci umplute-1
Nuci umplute-2
Nuci umplute-3
Nuci umplute-4
Nuci umplute-5
Nuci umplute-6
Nuci umplute-7

COMENTARII (40)

Bya Ralu 1

30.12.2013, 17:10

Krystyan Trendy 1

05.01.2014, 21:57

foarte buuune

Bya Ralu 1

05.01.2014, 23:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41