Desert nuci umplute

de diana_k in Prajituri, 29 Mai 2014 | 45681 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 3 oua
  • 200 ml ulei
  • 1 cana zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 600 g faina 
  • Crema:
  • 200 g ciocolata
  • 200 g unt
  • 5 linguri lapte
  • 4-5 linguri zahar
  • 2 esente de rom
  • 4-5 linguri nuca macinata
  • visine din visinata
  • 1 cana zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert nuci umplute:

Aluat: Batem ouale cu zaharul, nu trebuie insistat prea mult, adaugam uleiul, esentele si la final faina, aproximativ 600 g de grame. Avem nevoie de un aluat moale, nelipicios, daca punem prea multa faina cojile de nuci vor ramane tari.

Lasam aluatul sa se odihneasca cel putin 30 de minute. Formam bilute mici de aluat in functie de dimensiunile formei de nuci.

Punem forma pe flacara de la aragaz si cand e bine incinsa punem in fiecare gaura o biluta de aluat si inchidem capacul, coacem 2-3 minute pe fiecare parte pana cand nucile sunt rumene.
Crema: Ciocolata o rupem bucati si o topim pe baie de aburi impreuna cu laptele, apoi o lasam la racit.

Mixam untul cu zaharul, adaugam ciocolata racita, romul si nucile macinate.

Cu aceasta crema umplem cojile de nuci si le lipim doua cate doua, iar in mijloc punem cate o visina fara sambure.  

La final le tavalim prin zahar pudra vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert nuci umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Georgette98 1

01.12.2015, 21:13

Sora mea mi-a trimis Forma de Nuca din Constanta (Bazar) costa vre-o $10 - $15 (nu stiu cit este in banii romanesti) dar este o forma foarte buna....

Ancutsa 1

03.10.2016, 18:36

Foarte bune, mi-au placut mult!

Rahela Velicu 1

20.06.2021, 23:48

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu dulceata de visine