Nuci umplute cu crema de ciocolata

de merisor in Prajituri, 12 Dec 2014 | 8364 vizualizari

 

Aceasta este varianta mea nr. II de nuci, atat in ceea ce priveste aluatul pentru coji, cat si ca umplutura.
Aluatul este unul sfaramicios, pe care il foloseam demult si la biscuitii spritati.

 

INGREDIENTE

  • Pentru coji:
  • 150 gr Rama mit Butter
  • 1 lingura cu varf, untura solida
  • 150 gr zahar
  • 1 ou
  • 2 linguri iaurt cremos
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • faina cat cuprinde(aprox.900 gr)
  • sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 100 gr Rama mit Butter
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 100 ml lapte
  • 150 gr nuca macinata mai grosier
  • 150 gr biscuiti Petit Beurre
  • sare
Portii: 120
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute cu crema de ciocolata:

Intr-un bol, mixam untura cu margarina, zaharul si putina sare, pana la topirea zaharului.

Eu rasnesc zaharul inainte, pentru a scurta din timp.

Adaugam oul, iaurtul in care am dizolvat bine bicarbonatul, omogenizam bine totul si incepem sa incorporam faina putin cate putin, adaugand-o mai intai in bol, apoi rasturnam aluatul pe pasa de lucru infainata si-l framantam pana obtinem un aluat nelipicios si sfaramicios.

Chiar foarte sfaramicios, as putea zice.

Acoperim aluatul cu o folie si il dam la rece, cel putin 30 de minute.

Intre timp preparam crema.

Macinam nuca, mai grosier si o pinem intr-un bol impreuna cu biscuitii sfaramati.

Rupem ciocolata in bucati si o punem intr-un vas, la foc incet, impreuna cu laptele si Rama.

Picuram si un strop de sare si amestecam in vas continuu pana la topirea ingredientelor.

Adaugam ciocolata topita, fierbinte, peste ingredientele din bol si amestecam energic sa se omogenizeze bine totul, apoi dam bolul la rece.

Scoatem aluatul din frigider si formam bilute mici, cat sa acopere jumatate din orificiile formei de nuci.

Incindem forma pe aragaz, punem bilutele in orificii, presam capacul peste ele si coacem cojile de nuca intorcand forma de pe o parte pe cealalta.

Prima serie se va coace cam intr-un minut, apoi timpul se va scurta, pentru ca forma se va incinde destul de mult.

Umplem cojile de nuca cu crema si le lipim doua cate doua.

Sunt delicioase, iar cojile sunt foarte fragede, nefiind nevoie sa fie lasate de pe o zi pe alta.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Untura precum si bicarbonatul, au efect intens de fragezire a aluaturilor.

2

Cu acest aluat se pot prepara si fursecuri.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Nuci umplute cu crema de ciocolata 356905
retete culinare - Nuci umplute cu crema de ciocolata 356906
retete culinare - Nuci umplute cu crema de ciocolata 356907
retete culinare - Nuci umplute cu crema de ciocolata 356908
retete culinare - Nuci umplute cu crema de ciocolata 356909
retete culinare - Nuci umplute cu crema de ciocolata 356910
retete culinare - Nuci umplute cu crema de ciocolata 356911
retete culinare - Nuci umplute cu crema de ciocolata 356912
retete culinare - Nuci umplute cu crema de ciocolata 356913
retete culinare - Nuci umplute cu crema de ciocolata 356914
retete culinare - Nuci umplute cu crema de ciocolata 356915
retete culinare - Nuci umplute cu crema de ciocolata 356916
retete culinare - Nuci umplute cu crema de ciocolata 356917

COMENTARII (66)

jolygina 1

15.12.2014, 10:52

vreau si eu

tanyapatap 1

15.12.2014, 18:06

mirela0911 1

19.12.2014, 15:17

Ce bune sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: