Nuci umplute cu crema de ciocolata

de Merisor in Prajituri, 12 Dec 2014 | 15832 vizualizari

 

Aceasta este varianta mea nr. II de nuci, atat in ceea ce priveste aluatul pentru coji, cat si ca umplutura.
Aluatul este unul sfaramicios, pe care il foloseam demult si la biscuitii spritati.

 

INGREDIENTE

  • Pentru coji:
  • 150 gr Rama mit Butter
  • 1 lingura cu varf, untura solida
  • 150 gr zahar
  • 1 ou
  • 2 linguri iaurt cremos
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • faina cat cuprinde(aprox.900 gr)
  • sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 100 gr Rama mit Butter
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 100 ml lapte
  • 150 gr nuca macinata mai grosier
  • 150 gr biscuiti Petit Beurre
  • sare
Portii: 120
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute cu crema de ciocolata:

Intr-un bol, mixam untura cu margarina, zaharul si putina sare, pana la topirea zaharului.

Eu rasnesc zaharul inainte, pentru a scurta din timp.

Adaugam oul, iaurtul in care am dizolvat bine bicarbonatul, omogenizam bine totul si incepem sa incorporam faina putin cate putin, adaugand-o mai intai in bol, apoi rasturnam aluatul pe pasa de lucru infainata si-l framantam pana obtinem un aluat nelipicios si sfaramicios.

Chiar foarte sfaramicios, as putea zice.

Acoperim aluatul cu o folie si il dam la rece, cel putin 30 de minute.

Intre timp preparam crema.

Macinam nuca, mai grosier si o pinem intr-un bol impreuna cu biscuitii sfaramati.

Rupem ciocolata in bucati si o punem intr-un vas, la foc incet, impreuna cu laptele si Rama.

Picuram si un strop de sare si amestecam in vas continuu pana la topirea ingredientelor.

Adaugam ciocolata topita, fierbinte, peste ingredientele din bol si amestecam energic sa se omogenizeze bine totul, apoi dam bolul la rece.

Scoatem aluatul din frigider si formam bilute mici, cat sa acopere jumatate din orificiile formei de nuci.

Incindem forma pe aragaz, punem bilutele in orificii, presam capacul peste ele si coacem cojile de nuca intorcand forma de pe o parte pe cealalta.

Prima serie se va coace cam intr-un minut, apoi timpul se va scurta, pentru ca forma se va incinde destul de mult.

Umplem cojile de nuca cu crema si le lipim doua cate doua.

Sunt delicioase, iar cojile sunt foarte fragede, nefiind nevoie sa fie lasate de pe o zi pe alta.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Untura precum si bicarbonatul, au efect intens de fragezire a aluaturilor.

2

Cu acest aluat se pot prepara si fursecuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura saracului