Nuci-aperitiv cu crema de branza si verdeata

de Andra_Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 3 Oct 2015 | 1504 vizualizari

 

Pentru "Pachetelul vesel" va propun si niste nuci-aperitiv cu branza pufoasa cu smantana si verdeata ca tare bune mai sunt.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 130 g faina;
  • 70 g branza de vaca;
  • 30 g unt;
  • 20 g smantana;
  • un ou.
  • Umplutura:
  • o cutie cu branza pufoasa cu smantana de la Delaco (140 g);
  • 3 fire de ceapa verde;
  • un fir de marar.
  • In plus:
  • o forma speciala pentru nuci si ulei pentru ungerea acesteia.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci-aperitiv cu crema de branza si verdeata:

Formarea nucilor:

Se amesteca toate ingredientele pana ce se formeaza un aluat tare, dar putin lipicios. 

Se unge fora de nuci cu ulei si se pune la incins la flacara aragazului.

Se formeaza din aluat bilute, care se pun in forma si se coc pe ambele parti. Se procedeaza asa pana cand se termina aluatul.

La nucile formate, coapte, se indeparteaza surplusul de aluat cu un cutit cu lama foarte subtire.

Umplutura:

Se pune crema de branza intr-un castron, peste care se pune ceapa verde taiata rondele si mararul tocat si se amesteca. Se umple fiecare jumatate de nuca cu acest amestec, apoi se lipesc cate doua jumatati pentru a forma o nuca.

 

 

TIPS-URI

1

Se pot tine intr-o punga pentru a se inmuia un pic aluatul.

RETETA IN IMAGINI

Nuci-aperitiv cu crema de branza si verdeata-0
Nuci-aperitiv cu crema de branza si verdeata-1
Nuci-aperitiv cu crema de branza si verdeata-2
Nuci-aperitiv cu crema de branza si verdeata-3
Nuci-aperitiv cu crema de branza si verdeata-4
Nuci-aperitiv cu crema de branza si verdeata-5
Nuci-aperitiv cu crema de branza si verdeata-6
Nuci-aperitiv cu crema de branza si verdeata-7
Nuci-aperitiv cu crema de branza si verdeata-8
Nuci-aperitiv cu crema de branza si verdeata-9
Nuci-aperitiv cu crema de branza si verdeata-10
Nuci-aperitiv cu crema de branza si verdeata-11
Nuci-aperitiv cu crema de branza si verdeata-12

COMENTARII (16)

simona72

simona72 1

04.10.2015, 10:02

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

04.10.2015, 13:44

mirela0911

mirela0911 1

05.10.2015, 12:19

Delicioase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!