Nudli

de MIUTA in Dulciuri, 23 Mar 2011 | 4578 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi
  • 1 ou
  • 400 g faina
  • 2 linguri ulei
  • pesmet
  • zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nudli:

Se pun cartofii la fiert in coaja in apa cu sare.Cand s-au fiert cartofii se curata de coaja si se zdrobesc ca un piure.Se pune uleiul,oul si faina.Se framanta dar in final v-a fi tot un aluat lipicios.Va trebui sa lucrati cu faina la indemana .Se formeaza cu mana pe masa de lucru betigase.Se taie cca 2 cm si se pun in apa care fierbe.Separat intr-un vas se pune putin ulei,un cub de unt(50g) si cand uleiul s-a infierbantat se pune pesmet,zahar dupa gust,zaharul vaniliat si se lasa la prajit amestecand continiu cam 2-3 minute.Nudli sunt gata cand s-au ridicat deasupra si au dat cateva clocote.Se scot cu o strecuratoare si se pun fierbinti in pesmetul pregatit inainte.Se amesteca usor cu o paleta,fiecare nudlu sa fie acoperit cu pesmet.Se pot face si de post fara sa se adauge oul.Sunt foarte gustosi desi am citit undeva ca erau pe vremuri desertul omului sarac.Trebuie sa te inarmezi cu timp si rabdare deoarece este ceva de lucru la nudli dar rezultatul v-a fi pe masura.Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Nudli 93950
retete culinare - Nudli 93951
retete culinare - Nudli 93952
retete culinare - Nudli 93953
retete culinare - Nudli 93954
retete culinare - Nudli 93955
retete culinare - Nudli 93956

COMENTARII (19)

mamaieelena 1

23.03.2011, 23:53

mirela0911 1

24.03.2011, 14:14

adry88 1

02.06.2011, 16:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18