Nudli

de MIUTA in Dulciuri, 23 Mar 2011 | 9120 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi
  • 1 ou
  • 400 g faina
  • 2 linguri ulei
  • pesmet
  • zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nudli:

Se pun cartofii la fiert in coaja in apa cu sare.Cand s-au fiert cartofii se curata de coaja si se zdrobesc ca un piure.Se pune uleiul,oul si faina.Se framanta dar in final v-a fi tot un aluat lipicios.Va trebui sa lucrati cu faina la indemana .Se formeaza cu mana pe masa de lucru betigase.Se taie cca 2 cm si se pun in apa care fierbe.Separat intr-un vas se pune putin ulei,un cub de unt(50g) si cand uleiul s-a infierbantat se pune pesmet,zahar dupa gust,zaharul vaniliat si se lasa la prajit amestecand continiu cam 2-3 minute.Nudli sunt gata cand s-au ridicat deasupra si au dat cateva clocote.Se scot cu o strecuratoare si se pun fierbinti in pesmetul pregatit inainte.Se amesteca usor cu o paleta,fiecare nudlu sa fie acoperit cu pesmet.Se pot face si de post fara sa se adauge oul.Sunt foarte gustosi desi am citit undeva ca erau pe vremuri desertul omului sarac.Trebuie sa te inarmezi cu timp si rabdare deoarece este ceva de lucru la nudli dar rezultatul v-a fi pe masura.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Nudli" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Nudli