Nudli cu mere

de laylalala in Dulciuri, 1 Sep 2010 | 2220 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru Nudli
  • 1 kg cartofi, curatati si taiati cubulete
  • 500 gr mere, curatate
  • 2 oua
  • 120 gr faina
  • 1 lingura zahar vanilat bourbon
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru pesmet
  • 100 gr zahar
  • 150 gr pesmet
  • 1 lingurita scortisoara macinata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nudli cu mere:

Pentru pesmet, se caramelizeaza zaharul intr-o tigaie apoi se adauga imendiat peste acesta pesmetul si se amesteca repede.Se mai lasa pe foc pana cand pesmetul se rumeneste usor.Se ia tigaia de pe foc se adauga scortisoara si se lasa deoparte.

Cartofii se fierb in apa cu sare apoi se scurg, se paseaza (dar nu atat de fin ca si pentru un piure) si se lasa sa se raceasca complet.Merele se rad foarte fin si se paseaza pana se obtine o pasta mai groasa.Dupa ce cartofii s-au racit, se amesteca cu pasta de mere scursa (sucul de la mere se pastreaza), ouale, faina, zahar, scortisoara si vanilie.

Se pune apa cu sare la fiert intr-o cratita si se adauga sucul de mere.Dupa ce a dat intr-un clocot, se da focul mai mic si se pun cu lingura bucati din aluatul preparat si se scufunda in apa.Se lasa nudli sa fiarba 15 minute, amestecand usor din cand in cand.

Se scot nudli cu spumiera si se servesc cu pesmetul pregatit.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Nudli cu mere 48817
retete culinare - Nudli cu mere 48818
retete culinare - Nudli cu mere 48819
retete culinare - Nudli cu mere 48820
retete culinare - Nudli cu mere 48821

COMENTARII (3)

Teo 1

01.09.2010, 22:53

mi se pare interesant, dar pesmetul cu zaharul caramelizat nu e tare , cum se serveste ?

laylalala 1

01.09.2010, 23:12

Pesmetul facut asa imi place foarte mult tocmai pentru ca se formeaza bucatele crocante de zahar si imi place sa le mananc asa Dar bineinteles ca se poate prepara pesmetul clasic, cu ulei/unt+pesmet+zahar+arome

Corinuta 1

02.09.2010, 12:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59