Nutella

de laylalala in Dulciuri, 22 Apr 2010 | 1622 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 gr alune de padure
  • 100 gr ciocolata cu lapte, rupta in cubulete
  • 40 gr cacao pudra
  • 100 gr smantana
  • 50 gr zahar pudra + 100 gr, dupa gust
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nutella:

Incinge o tigaie la foc potrivit si prajeste alunele 5 minute pana se rumesc usor.Lasa-le sa se raceasca 5 minute, apoi freaca-le cu un prosop de bucatarie pentru a inlatura coaja.
Mizeaza alunele intr-un blender pana devin pasta, aprox. 5-10 minute.

Intre timp ce se mixeaza alunele, topeste ciocolata la bain-marie.Adauga cacaoa, smantana si amesteca pana la omogenizare.Adauga amestecul de ciocolata la alune, si mixeaza-le.Apoi, adauga 50 gr zahar pudra si un praf de sare.Mixeaza-le si adauga treptat 100 gr zahar, punand doar atata pana se ajunge la dulceata dorita.
Pasta obtinuta se pune in borcan, se inchide si se pastreaza intr-un loc uscat si racoros.

 

RETETA IN IMAGINI

Nutella-0
Nutella-1
Nutella-2
Nutella-3
Nutella-4

COMENTARII (1)

Nutelistul

Nutelistul 1

23.04.2010, 00:39

Ce sens are sa mai adaugi si aia si aia ?! Pui pur si simplu Alunele in Nutella si ai scapat direct, nu mai are sens sa mai adaugi zahar, Smantana aiurea, ca si ciocolata pe care o bagi acolo, este tot Nutella, doar ca e tare.
Ce ai facut tu acolo nu ai facut decat sa adaugi zahar si grasimi mai multe pentru cam aceias chestie.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!