Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
De cate ori cumpar praf de budinca imi reprosez toxicitatea lui,sau in fine, acele multe e-uri pe care prafurile de budinci le presupun.
Si totusi, budinca imi place! Atunci, ce este de facut?
O reteta pe care o am de la o doamna casatorita cu un iranian: budinca din faina de orez.
In mare parte am urmat reteta doamnei,insa,cum nu mai consumam deloc zahar, l-am inlocuit cu indulcitor, si am mai facut unele mici modificari pe care le voi numi pe parcurs.
A iesit mai buna decat imi imaginam, recunosc ca am fost cam sceptica...
In plus eu am pus esenta de vanilie- o fiola- si rodie ( pe care o ador); rodie zdrobita,si bobite intregi cu care am decorat budinca.
Se pune laptele la fiert, iar cand ajunge la punctul de fierbere se adauga zaharul ( indulcitorul praf), apoi cana cu faina de orez - in ploaie- si se amesteca continuu pentru a nu se forma cocoloase.
Cand ajunge compozitia ca o smanatana mai groasa se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Apoi se adauga esentele ( de vanilie) si apa de trandafiri, se amesteca,se toarna in boluri si se decoreaza cu fistic ( si rodie, in cazul meu).
Se face si un sirop pe care il punem in stropi deasupra budincii.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult