O noapte la Venetia

de Lau in Dulciuri, 13 Iun 2016 | 2007 vizualizari

 

Multumesc Merisor pentru retete

 

INGREDIENTE

  • Blat de cocos
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • 4 linguri faina
  • Blat de cacao
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 praf de copt
  • Crema
  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 6 linguri lapte
  • 200 g unt
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • Glazura
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA O noapte la Venetia:

Blatul de cocos-mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul si mixam pana ce devine o spuma lucioasa si densa,adaugam nuca de cocos,faina.

Amestecam cu o spatula si intindem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt,

Dam la rece pana ce pregatim blatul de cacao

Blatul de cacao-mixam albusurile impreuna cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o spuma lucioasa,adaugam treptat galbenusurile mixand bine dupa fiecare.

Adaugam uleiul in fir subtire amestecand continuu cu o paleta.Adaugam faina amestecata cu cacao,praful de copt si amestecam cu o paleta.

Turnam compozitia peste blatul de cocos si dam la cuptorul incalzit cca 35 min sau pana cand va trece testul.

Lasam sa se raceasca foarte bine.

Crema-intr-un bol frecam galbenusurile cu zaharul pana ce devien spuma,adaugam laptele ,amestecam si punem vasul pe baie de abur,amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.

Lasam crema sa se raceasca foarte bine,timp in care vom freca untul cu zaharul vanilat dupa care il vom incorpora in crema de vanilie treptat adaugand si zeama de lamaie.

Intindem crema peste blaturi si dam la rece 30 min,

Pentru glazura rupem ciocoalta in bucatele,o punem intr-un vas impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand continuu pana ce se topeste ciocolata,

Lasam putin sa se raceasca(cca 1-2 min)dupa care o vom intinde peste crema,dam din nou la rece cateva ore dupa care putem portiona prajitura

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - O noapte la Venetia 446833
retete culinare - O noapte la Venetia 446834
retete culinare - O noapte la Venetia 446835
retete culinare - O noapte la Venetia 446836
retete culinare - O noapte la Venetia 446837
retete culinare - O noapte la Venetia 446838
retete culinare - O noapte la Venetia 446839
retete culinare - O noapte la Venetia 446840
retete culinare - O noapte la Venetia 446841
retete culinare - O noapte la Venetia 446842

COMENTARII (20)

Rux 1

22.06.2016, 23:35

O reteta grozava...arata superb!

dantes 1

29.06.2016, 06:37

Super!

Lau 1

29.06.2016, 10:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L