Oameni de zapada

de divainbucatarie in Dulciuri, 27 Noi 2010 | 4434 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 plic budinca de frisca
  • 400 ml lapte
  • 1 plic gelatina
  • 5 biscuiti
  • 200 g branza de vaci
  • 5 linguri zahar pudra
  • nuca de cocos
  • bombonele si ciocolata pentru decor
  • 1 felie mandarina
  • 1 banana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oameni de zapada:

Pregatim pentru inceput budinca de frisca din praful de budinca si 400 ml lapte. Cand este gata adaugam gelatina fiarta 1 minut in 3 linguri de apa si amestecam bine astfel incat sa omogenizam compozitia. Adaugam apoi biscuitii sfaramati si amestecam.Cu o lingura punem pe farfurie bulgari care vor fi mai mari si mai mici, cate unul din fiecare pentru un om de zapada. Dam farfuria la frigider pentru 30 de minute. Cu mana umezita vom modela fiecare bulgare. Il imbracam cu branza de vaci pe care am mixat-o in prealabil cu zahar pudra si apoi il tavalim prin nuca de cocos.Decoram omul de zapada: nasturii cu bombonele, mana din sticsuri de ciocolata, nasul l-am facut din mandarina iar palaria din felii de banana.Pe platoul pe care ii servim pudram cu nuca de cocos si crengute de brad.Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Oameni de zapada-0
Oameni de zapada-1
Oameni de zapada-2
Oameni de zapada-3
Oameni de zapada-4

COMENTARII (42)

divainbucatarie

divainbucatarie 1

29.11.2010, 09:09

Multumesc Irina!

divainbucatarie

divainbucatarie 1

29.11.2010, 09:09

Multumesc mult Ina!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

29.11.2010, 16:17

superba executia

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!