Ochiuri romanesti cu cascaval

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 27 Iun 2014 | 5554 vizualizari

 

Cica....pentru a fi iertat pentru prostiile de seara asta :))) tre sa pui reteta :)))). Ce-oi face amu'...?:))))

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 300 ml lapte
  • o lingura faina
  • o lingura unt (plus putin unt pentru uns vasul)
  • sare, piper, nucsoara
  • doua felii piept de pui pregatit pe grill
  • 80 gr cascaval
  • marar verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ochiuri romanesti cu cascaval:

  1. Pune intr-un vas , la fiert, 2 l apa cu putina sare si 3 linguri otet.
    Intre timp pregateste in alt vas sosul Bechamel : Pune o lingura de unt la topit, adauga faina, omogenizeaza si caleste 2 minute.Adauga putin cate putin laptele rece amestecand incontinuu sa nu faca cololoase.Pune vasul inapoi pe foc si amesteca pana se ingroasa sosul.Potriveste gustul de sare si piper, opreste focul si lasa sosul deoparte.
  2. Ouale se sparg pe rand intr-un bol si li se da drumul in apa care fierbe, avand grija sa nu cada unul peste altul. Se fierb 3 minute si apoi se scot si se aseaza intr-un vas termorezistent , uns cu unt.
  3. Se aseaza fasii din pieptul de pui, se toarna sosul in care am amestecat in prealabil jumatate din cascaval, ras, se presara cascavalul ramas si putin marar verde, tocat.
  4. Se da vasul in cuptorul preincalzit pana incepe sa prinda culoare aurie.
  5. Se serveste cu rosii sau salata.
 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ochiuri romanesti cu cascaval 329147
retete culinare - Ochiuri romanesti cu cascaval 329148
retete culinare - Ochiuri romanesti cu cascaval 329149
retete culinare - Ochiuri romanesti cu cascaval 329150

COMENTARII (23)

Corinuta 1

28.06.2014, 17:50

Rocsi 1

29.06.2014, 11:00

Ce faine!

laura_n 1

29.06.2014, 15:10

bai, Gabitule, m-ai terminat de pofta cu ouale astea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21