Olla de Carne

de nico15 in Supe/Ciorbe, 5 Noi 2010 | 5224 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3-4 cartofi noi
  • 5-6 camote(cartofi dulci)
  • 2 bucati de porumb
  • 1 chayote verde
  • 1 chayote vernil mai deschis
  • 1-2 radacini de yuca
  • 1 radacina de tiquisque
  • 500-600 gr de carne de vita
  • ½ de varza
  • 1-2 cepe
  • 1 banana verde(platano)
  • 2-3 fire telina apio
  • ½ de capatana de usturoi
  • 1 ardei rosu
  • 2 frunze de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Olla de Carne:

Se spala si se curata de coaja: cartofii noi, cartofi dulci(camote), yuca si tiquisque, taindu-se in bucati mai mici, daca nu sunt mari se pot lasa si intregi. Porumbul se curata de frunze si matase se spala, rupandu-se in bucati mai mici. Se curata de coaja chayote si se taie in bucati potrivite. Banana se taie si ea in bucati mai mici. Ceapa se taie marunt la fel si telina apio si ardeiul, usturoiul se curata si se piseaza. Varza se taie in sferturi.

Carnea se taie in cuburi potrivite si se pune la foc 30 de minute in oala sub presiune cu ceapa si telina, dupa care se adauga celelalte legume lasanduse 1-1 ½ dupa care se verifica daca legumele sunt fierte, daca sunt fierte se sareaza si pipereaza si se adauga frunzele de dafin, lasandu-se sa mai fiarba 5-7 minute fara capac.

Dupa care, vom scoate legumele din oala sub presiune si se va servi aceasta mancare ca in imaginile alaturate.

Aceasta mancare se poate servi acompaniata si de orez. Intr-o cratita potrivita se pune ulei se toaca o ceapa, un ardei rosu si 2-3 fire de cimbru, dupa ce s-au inmuiat legumele, se adauga orezul care a fost spalat in prealabil si se lasa la foc adaugandu-se apa la fierbere, se da la cuptor, maximum 25 de minute.

Aceasta mancare traditionala din Costa Rica este foarte raspandita in America Latina, fiecare popor putand sa mai adauge si alte legume specifice tarii lor.

Dupa cum putem observa in imaginile alaturate aceasta mancare traditionala ar putea fi: o supa, legume fierte precum si orez cu carne, are un gust foarte bun si usor dulceag.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Olla de Carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de rosii cu porumb si parmezan