Omleta cu dovlecei si parmezan

de babi5 in Aperitive / Garnituri, 5 Iul 2013 | 915 vizualizari

 

Este un mic dejun bun ,usor ,sanatos si se pregateste suficient de repede . Daca nu te scoli prea de dimineata il poti servi si la prinz.. hi,hi ..

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • o bucatica mica de unt (cca 20 gr.)
  • un dovlecel mic
  • piper, sare
  • un picut de lapte
  • parmezan
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu dovlecei si parmezan:

Se curata dovlecelul de coaja, il taiem felii mai subtiri, se sareaza un picut si lasam 10 minute.

Intr-o cratita de teflon punem untul si adaugam feliile de dovleac, prajim pe ambele parti sa fie rumenite, apoi adaugam ouale batute in prealabil cu 1-2 linguri de lapte, sare si un picut de piper. Se toarna peste dovlecel, invirtim bine compozitia ca pe o clatita, apoi cu o paleta o intoarcem pe partea cealalta (intoarcem cu grija sa ramina intreaga) Rasturnam omleta pe un platou si presaram parmezan.

Si gata  omleta .. pofta mare ..

 

TIPS-URI

1

se poate servi cu o rosie linga sau un ardei iute cine doreste ..

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Omleta cu dovlecei si parmezan 242214
retete culinare - Omleta cu dovlecei si parmezan 242215
retete culinare - Omleta cu dovlecei si parmezan 242216
retete culinare - Omleta cu dovlecei si parmezan 242217
retete culinare - Omleta cu dovlecei si parmezan 242218
retete culinare - Omleta cu dovlecei si parmezan 242219
retete culinare - Omleta cu dovlecei si parmezan 242220

COMENTARII (25)

babi5 1

05.07.2013, 23:51

epurasaha2bb este chiar buna pupa Babi si multumesc de comentariu

Rux 1

06.07.2013, 00:05

Chiar o bunatate..cu ani in urma citeam intr-un ziar ca americanii au facut un studiu despre cea mai buna hrana luata dimineata pentru creier...si au decis ca favorita...omleta

babi5 1

07.07.2013, 09:40

Te pupa Baby RuxyRux,,multumesc de informare chiar asta nu stiam

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: