Omleta cu sos de rosii

de FlaviaD in Aperitive / Garnituri, 26 Iul 2013 | 759 vizualizari

 

O alta bunatate de omletica numai buna pentru micul dejun, frumoasa si extraordinar de nutritiva este omleta aceasta cu sos de rosii. Ideea de a pune sos de rosii in omleta mi-a venit abia catre final si anume, inainte sa torn compozitia in tigaie.

 

INGREDIENTE

  • -4 oua
  • -2 linguri de faina
  • -cateva felii de branza de oaie
  • -cateva felii de muschi afumat
  • -1 dovlecel
  • -1 ardei gras
  • -1 legatura marar
  • -1 legatura patrunjel
  • -condimente (piper verde, chilli, maghiran, sare)
  • -sos de rosii
  • -ulei pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu sos de rosii:

 Mai intai am taiat un dovlecel marisor felii si l-am pus la foc in tigaie cu putin ulei. Ar fi bine sa aveti in vedere sa ungeti tigaia bine cu ulei si pe peretii ei fiindca veti avea nevoie mai tarziu, sa nu se arda omleta. Dovlecelul taiat felii nu l-am lasat foarte mult, doar cat sa-l intorc de cateva ori ca sa se rumeneaca cat de cat, pret de sa zicem 5 minute la foc mic. Peste dovlecel am asezat ardeiul gras taiat si el fideluta, apoi am asezat feliile de branza de oaie si deasupra am pus feliile de muschi afumat.

Intre timp am amestecat patru oua cu telul intr-un castron, am adaugat condimente dupa gust si am taiat o legatura de marar si una depatrunjel si le-am adaugat in compozitie. Stiu, poate considerati ca e cam multa verdeata pentru doar patru oua, insa mie imi place verdeata foarte mult. As putea la fel de bine sa mananc doar verdeata goala, asa ca nu mi s-a parut exagerat sa adaug doua legaturi de verdeata la omleta. Plus ca prietenul meu Teo caruia ii era destinata omleta pentru micul dejun, n-a obiectat nimic, deci presupunem ca n-am exagerat cu verdeata :D

Am batut bine ouale cu telul dupa cum spuneam, am adaugat si doua linguri de faina si aici mi-a venit ideea minunata, ce-ar fi daca as turna si niste sos de rosii? Am si pus in practica ideea, am turnat cam jumatate de cana de sos de rosii si am amestecat bine pana ce s-a omogenizat.

Acum am turnat compozitia in tigaie, peste toate legumele care erau acolo deja, fara sa le intorc in vreun fel sau sa le amesctec cu oul.

Am lasat cateva minute la foc potrivit cu un capac pus deasupra si am scos omleta pe un platou cand a fost gata. A iesit o portie destul de mare, drept pentru care am avut nevoie de un platou.

Ce mi-a placut in mod deosebit, pe langa culorile care se imbina ca intr-un tablou de Monet, a fost faptul ca in interior branza se topise si se intindea cand taiam omleta, iar gustul acrisor al sosului de rosii i-a dat o savoare deosebita.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Omleta cu sos de rosii 247815
retete culinare - Omleta cu sos de rosii 247816
retete culinare - Omleta cu sos de rosii 247817

COMENTARII (10)

Rocsi 1

26.07.2013, 21:15

Ce omleta consistenta ai pregatit

FlaviaD 1

26.07.2013, 23:41

Multumesc, intr-adevar este tare consistenta omleta aceasta. Tine de foame destul de mult timp

babi5 1

23.05.2014, 17:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D