Omleta de cartofi cu pui

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 1 Dec 2011 | 2793 vizualizari

 

papita mea de dimineata...

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofei
  • un copanel de pui
  • un ou ( merg si 2)
  • 3 lg de lapte
  • un castravete murat
  • 2 maini de parmigiano ras
  • sare, piper
  • ulei  de masline normal, pt prajit cartofii si carnita
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta de cartofi cu pui:

Cartofii se curata si se taie ca pt cartofi pai, se prajesc in ulei de masline si se scot pe o farfurie. Se sareaza dupa preferinte, apoi in ulei prajim putin carnita taiata cubulete, care a fost in prealabil fiarta ( mie mi-a ramas mai multa carnita de la supica de ieri...). Dupa ce s-a prajit frumos si carnita punem inapoi cartofii, batem oul cu sare si lapte, apoi adaugam parmigiano si punem peste cartofi. Mai presaram ceva piper.

Taiem castravetele in felii subtiri pe lungime si le distribuim deasupa. Punem capac si lasam omleta sa se patrunda bine. Cand e prajita pe o parte, o intoarcem pe partea cealalta...cine are tigaie doubletta o face cu usurinta...cine nu, face ca mine: pune o farfurie peste tigaie, cu gura in jos si cu o miscare ferma, rastoarna tigaia, astfel incat sa cada frumos omleta in farfurie, luam tigaia si o punem pe foc din nou si cu farfuria, usor turnam omleta inapoi in tigaie, acum cu partea prajita in sus. mai lasam 1-2 min si gata. Deasupra se mai poate pune o lingura de parmigiano si, am adaugat eu, o rosie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta de cartofi cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Teo 1

01.12.2011, 22:03

gustoasa!

Ubulika 1

02.12.2011, 10:40

superrrr

adasev12 1

02.12.2011, 15:10

motan, teo, ubulika...multumesc mult

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chec multicolor