Omleta de cartofi cu pui

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 1 Dec 2011 | 1232 vizualizari

 

papita mea de dimineata...

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofei
  • un copanel de pui
  • un ou ( merg si 2)
  • 3 lg de lapte
  • un castravete murat
  • 2 maini de parmigiano ras
  • sare, piper
  • ulei  de masline normal, pt prajit cartofii si carnita
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta de cartofi cu pui:

Cartofii se curata si se taie ca pt cartofi pai, se prajesc in ulei de masline si se scot pe o farfurie. Se sareaza dupa preferinte, apoi in ulei prajim putin carnita taiata cubulete, care a fost in prealabil fiarta ( mie mi-a ramas mai multa carnita de la supica de ieri...). Dupa ce s-a prajit frumos si carnita punem inapoi cartofii, batem oul cu sare si lapte, apoi adaugam parmigiano si punem peste cartofi. Mai presaram ceva piper.

Taiem castravetele in felii subtiri pe lungime si le distribuim deasupa. Punem capac si lasam omleta sa se patrunda bine. Cand e prajita pe o parte, o intoarcem pe partea cealalta...cine are tigaie doubletta o face cu usurinta...cine nu, face ca mine: pune o farfurie peste tigaie, cu gura in jos si cu o miscare ferma, rastoarna tigaia, astfel incat sa cada frumos omleta in farfurie, luam tigaia si o punem pe foc din nou si cu farfuria, usor turnam omleta inapoi in tigaie, acum cu partea prajita in sus. mai lasam 1-2 min si gata. Deasupra se mai poate pune o lingura de parmigiano si, am adaugat eu, o rosie.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Omleta de cartofi cu pui 135652
retete culinare - Omleta de cartofi cu pui 135653
retete culinare - Omleta de cartofi cu pui 135654
retete culinare - Omleta de cartofi cu pui 135655
retete culinare - Omleta de cartofi cu pui 135656
retete culinare - Omleta de cartofi cu pui 135657

COMENTARII (19)

Teo 1

01.12.2011, 22:03

gustoasa!

Ubulika 1

02.12.2011, 10:40

superrrr

adasev12 1

02.12.2011, 15:10

motan, teo, ubulika...multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21