Omleta la cuptor cu crusta de cartof dulce

de rodicamaria in Aperitive / Garnituri, 27 Iul 2013 | 1886 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cartof dulce(170 g)
  • 75 g muschi file
  • 4 jumatati de rosii uscate din ulei
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri si 1/2 + 1 lingura unt topit(pt.uns vasul termorezistent)
  • 4 oua
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta la cuptor cu crusta de cartof dulce:

Cartoful se curata de coaja , se spala si se da pe razatoarea mare.Se amesteca cu untul topit,sare si piper dupa gust si se pune in vasul termorezistent uns cu unt. Se preseaza si se ridica si putin pe margine.

Se da la cuptorul preincalzit, la foc mic ,pt.aprox.40 min(sa se inmoaie putin si marginile sa fie aurii)

Se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca.

Intre timp muschiul file si rosille se taie cubulete . Ouale se bat cu furculita impreuna cu smantana,se amesteca cu muschiul si rosiile si se toarna peste crusta de cartof dulce.

Se mai da la cuptor pt.30 min sau pana se incheaga bine compozitia de ou.

Se lasa sa se raceasca si se portioneaza.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Omleta la cuptor cu crusta de cartof dulce 248069
retete culinare - Omleta la cuptor cu crusta de cartof dulce 248070
retete culinare - Omleta la cuptor cu crusta de cartof dulce 248071
retete culinare - Omleta la cuptor cu crusta de cartof dulce 248072
retete culinare - Omleta la cuptor cu crusta de cartof dulce 248073
retete culinare - Omleta la cuptor cu crusta de cartof dulce 248074

COMENTARII (6)

rodicamaria 1

27.07.2013, 18:32

Da,foarte interesant gustul:un amestec de dulce(de la cartof)si sarat de la oul cu muschiulet.

Rocsi 1

27.07.2013, 20:36

Este gustoasa

abstract01 1

07.10.2013, 21:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S