Omleta taraneasca

de Andra_Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 25 Iul 2015 | 964 vizualizari

 

Am incercat de multe ori sa fac o omleta pe care s-o intorc intreaga, numai ca faceam intr-o tigaie care prindea si nu stiam secretul intoarcerii (si nici nu m-am gandit la el :))), pana cand mi-a zis mama sa ma folosesc de o farfurie.
Ei bine, in bucatarie daca nu stii anumite trucuri, nu te poti descurca.

 

INGREDIENTE

  • 100 g sunculita taraneasca afumata;
  • 50 g ardei kapia;
  • o ceapa verde;
  • 3 crengute de marar;
  • 3 oua;
  • 50 g cascaval Neaos de la Delaco;
  • 50 g branza de vaca;
  • o rosie cu forma alungita (50 g);
  • sare.
  • In plus:
  • o tigaie antiaderenta si ulei pentru ungerea acesteia.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta taraneasca:

Se taie sunculita in bucatele.

Se spala ardeiul si se taie felii lungi si subtiri.

Se spala ceapa si se taie rondele.

Toate aceste ingrediente se pun intr-o tigaie unsa cu ulei, la foc mic, se sara si se inabuse putin, acoperind tigaia cu un capac.

Intr-un castron se rad branza si cascavalul, se adauga ouale si mararul spalat si tocat marunt. Se pune sare si se amesteca.

Rosia se spala si se taie rondele.

Se pune compozitia din castron in tigaie, apoi se adauga rosiile si se pune capacul la loc, lasand asa pana cand se incheaga bine, apoi se intoarce omleta pe partea cealalta.

Se serveste calda.

 

TIPS-URI

1

Daca nu mai este suficient ulei in tigaie atunci cand adaugati compozitia cu oua, puteti sa mai adaugati o lingurita de ulei pentru ca omleta sa nu se prinda.

2

Omleta se intoarce cu ajutorul unei farfurii.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Omleta taraneasca 392160
retete culinare - Omleta taraneasca 392161
retete culinare - Omleta taraneasca 392162
retete culinare - Omleta taraneasca 392163
retete culinare - Omleta taraneasca 392166
retete culinare - Omleta taraneasca 392167

COMENTARII (12)

Xandrinne 1

26.07.2015, 09:30

Gicuta69 1

27.07.2015, 07:21

anca_rm 1

27.07.2015, 09:54

perfecta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L