Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Topim untul impreuna cu zaharul, luam de pe foc, iar cand s-a racorit adaugam mierea si un praf de sare. Intr-un vas amestecam faina, praful de copt, cateva picaturi de zeama de lamaie, scortisoara si sare, apoi facem in mijloc o adancitura in care turnam treptat untul in timp ce incorporam faina. Obtinem astfel un aluat consistent pe care il vom modela. Eu am ales o forma de omulet. Lucram pe o suprafata unsa cu ulei, deoarece aluatul este destul de fragil.
Punem turtele dulci intr-o tava in care am intins hartie de copt si le dam la cuptor pentru aproximativ 15 minute, pana devin aurii la culoare. Lasam 5-10 minute sa se raceasca in tava.
Pregatim glazura pentru decorat: amestecam zaharul pudra cu una-doua lingurita de apa pana devine pasta subtire care totusi isi pastreaza forma. Punem acest amestec intr-o punga si decoram turtele dulci. Va doresc pofta buna.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult