Omuleti de turta dulce

de Sabina in Prajituri, 15 Dec 2009 | 7540 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  150 grame unt
  • 6 lingurite cu miere
  • 75 grame zahar brun
  • 350 grama faina
  • 2 linguri scortisoara
  • 1/2 plic praf de copt
  • cateva picaturi zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • pentru decor:
  • 80 grame zahar pudra
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omuleti de turta dulce:

Topim untul impreuna cu zaharul, luam de pe foc, iar cand s-a racorit adaugam mierea si un praf de sare. Intr-un vas amestecam faina, praful de copt, cateva picaturi de zeama de lamaie, scortisoara si sare, apoi facem in mijloc o adancitura in care turnam treptat untul in timp ce incorporam faina. Obtinem astfel un aluat consistent pe care il vom modela. Eu am ales o forma de omulet. Lucram pe o suprafata unsa cu ulei, deoarece aluatul este destul de fragil.

Punem turtele dulci intr-o tava in care am intins hartie de copt si le dam la cuptor pentru aproximativ 15 minute, pana devin aurii la culoare. Lasam 5-10 minute sa se raceasca in tava.

Pregatim glazura pentru decorat: amestecam zaharul pudra cu una-doua lingurita de apa pana devine pasta subtire care totusi isi pastreaza forma. Punem acest amestec intr-o punga si decoram turtele dulci. Va doresc pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Omuleti de turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Sabina 1

15.11.2011, 14:02

giorgia, incerca orice fel de forma a mea este facuta in casa

Sabina 1

15.11.2011, 14:02

forma e un pic mai anemica

DariaVirlan 1

08.02.2013, 21:31

Dar citi omuleti ies din acest aluat??

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Turtă dulce pentru Crăciun