Orange-muffins

de LicutaMarin in Prajituri, 16 Iun 2011 | 1664 vizualizari

 

Copilul meu adora aceste prajituri dar sunt ideale si la o cafea.

 

INGREDIENTE

  • Pentru muffins:
  • 3 oua
  • 150 de grame de zahar
  • 40 de grame de unt
  • 300 de grame de faina
  • 200 ml smantana
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 plic de praf de copt
  • Pentru jeleul de portocale:
  • 1 plic de budinca de vanilie 
  • 400 ml suc natural de portocale
  • 3 linguri de zahar
  • coaja de portocale confiata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orange-muffins:

1. Preparati jeleul de portocale astfel : puneti sucul de portocale pe foc . Amestecati budinca cu zaharul si cu putin suc si adaugati in sucul de portocale. Cand incepe sa fiarba adaugam coaja confiata si lasam sa fiarba putin pana se ingroasa si apoi dam la o parte, sa se raceasca.

2. Punem intr-un bol ouale, zaharul, zaharul vanilat si coaja de portocala si mixam pana obtinem un aluat cremos. Apoi adaugam untul topit, smantana, faina si praful de copt.

3. Aluatul rezultat este exact pentru 12 briose. Se pregatesc formele adaugand in fiecare gol cosulete de hartie speciala pentru acestea (dimensiune 3.5x7 cm)

4. Fiecare forma se umple pe jumatate cu aluat, apoi se pune cate o lingurita plina cu varf de jeleu, dupa care se completeza cu aluat 3/4 din cosulet.

5. Se coc 20-30 minute la foc potrivit .Se lasa briosele in forme un sfert de ora dupa care se scot si se lasa la racit.

6. La urma le ornam cu jeleul ramas si le pudram cu zahar.

Sunt super aromate. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Orange-muffins 110700
retete culinare - Orange-muffins 110701
retete culinare - Orange-muffins 110702
retete culinare - Orange-muffins 110703
retete culinare - Orange-muffins 110704
retete culinare - Orange-muffins 110705

COMENTARII (26)

diaconta 1

19.06.2011, 17:57

si mie-mi plac muuuuuuuuuuuult

ionela2682 1

23.06.2011, 22:04

O minunatie....si eu sunt copil...imi dai?????

Alexandra Burz 1

20.01.2014, 22:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S