Orecchiette cu pesto de dovlecel

de GretaRachita in Paste, 8 Ian 2014 | 857 vizualizari

 

Nu...nu mai am nicio sansa!!! Nu exista niciun remediu!! Nu mai este nimic de facut! Nu reusesc sa imi explic felul in care s-a intamplat, nici cand s-a intamplat. Nu reusesc sa imi dau seama care a fost momentul fulminant...nu stiu cand si de unde a inceput totul...putea sa fie acea seara de luni la laboratorul de bucatarie, sau acea duminica de august in bucataria mea sau acea zi de sambata de septembrie in bucataria mamei mele, sau un alt moment, sau poate mai multe momente diferite puse impreuna...mh...nu as putea sa spun exact...cert este ca s-a intamplat. M-am indragostit...da...m-am indragostit de pasta proaspata, facuta in casa. Ador sa amestec ingredientele, ador sa o framant, sa simt catifelarea ei intre mainile mele, iubesc sa o privesc in timp ce se odihneste, iubesc sa o intind, sa o tai in diferite forme, imi place sa vad cum se ridica la suprafata, ii iubesc gustul ei.
In ultima vreme de abia astept sa am o jumatate de ora doar a mea, doar pentru mine pentru a fugi in bucatarie si a framanta.
Pentru astazi va propun ORECCHIETE CU FAINA INTEGRALA SI PESTO DE DOVLECEL

 

INGREDIENTE

  • 150 g de faina alba
  • 50 g faina integrala
  • 1 varf de sare
  • 100 g de apa calduta
  • 2 dovlecel
  • 1/4 de usturoi
  • 1 buchetel de busuioc
  • 15 g seminte de brad
  • 15 g nuci
  • 1 mana de branza peccorino razalit (sau parmezan)
  • 4-5 rosioare micute
  • ulei extravirgin de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orecchiette cu pesto de dovlecel:

Pe un plan de lucru, am amestecat fainele intre ele, am adaugat sarea si apa, am adaugat apa si am framantat bine pentru circa 10-15 minute, dupa care am pus aluatul intr-un prosopo de bucatarie umezit si l-am last sa se odihneasca pentru aproximativ 30 de minute.  Intre timp am taiat dovleceii verzi in cubulete, pe care le-am prajit cu un fir de ulei. Intr-un robot de bucatarie am pus impreuna dovleceii, samburii de brad, nucile, usturoiul, branza peccorino, busuiocul si 2 linguri de ulei extravirgin de masline. Am tocat marunt si iata pesto-ul meu gata. Am inceput sa pregatesc orecchiettele: am rupt o bucatica din aluat si l-am alungit pana a obtine un cilindru de grosimea unui pix. L-am taiat in bucatele de circa 1 cm lungime. Cu varful rotund a unui cutit am alungit fiecare bucatica de aluat pe planul de lucru astfel incat sa obtin o forma de scoica. Fiecare scoica am pus-o pe varful degetului mare si am alungit-o inspre partea posterioara pentru a lua forma unei urechiuse. Le-am asezat una langa alta pe planul de lucru si le-am lasat sa se odihneasca pentru alta jumatate de ora(se pot pregati dimineata pentru a le fierbe apoi la pranz sau chiar de seara pentru pranzul de a doua zi).

Le-am fiert in apa sarata. Intr-o tigaie am calit putin rosioarele taiate cubulete cu un fir de ulei. Am adaugat pesto si pentru a-i da putina cremozitate in plus am adaugat si un polonic din apa in care am fiert urechiusele(apa ma ajuta si sa leg mai bine sosul pastelor) apoi am adaugat si urechiusele. Am amestecat si am servit.

 

COMENTARII (10)

GretaRachita 1

12.01.2014, 17:27

foaret bune bya ralu si babi. Astept sa le faceti si voi si sa imi spuneti cum au iesit. Va astept si la mine pe site glamourincucina.com sau pe glamourincucina.blogspot.it Va pup

Rux 1

12.01.2014, 17:32

Woww! Minunate!

GretaRachita 1

12.01.2014, 18:17

multumesc Rux

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29