Orez arabesc

de Brindusa in Pui, 30 Ian 2010 | 7433 vizualizari

 

Am aceasta reteta de la o colega dintr-o tara araba.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui, taiat bucati
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 telina mica
  • 50 g unt
  • 5 linguri ulei
  • 100 g fidea
  • 100 g migdale crude,decojite
  • 30 g muguri de pin
  • 50 g stafide
  • 300 g orez
  • 5 pastai de cardamom (optional)
  • sare, piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez arabesc:

Pune puiul la fiert cu legumele, si sarea in apa cat sa-l acopere, pina cand e fiert bine. Scoate carnea din supa si dezoseaz-o. Tai-o in fasii (daca ti se pare prea multa carne, foloseste cat crezi de cuviinta).

Intr-o cratita topeste untul si pune orezul spalat si scurs. Caleste-l pana ce scade apa. Adauga zeama de supa astfel incat sa fie 3 degete deasupra orezului. Cand incepe sa fiarba, da focul mic si lasa pana ce bobul e aproape fiert.

In acest timp pune uleiul intr-o tigaie si prajeste putin boabele ce cardamom. Scoate-le. Pune migdalele si mugurii de pin si prajeste-le pana devin aurii. Scoate-le din ulei. Adauga stafidele si ai grija ca se prajesc practic instantaneu! Scoate-le din ulei. Pune fideaua rupta mai mic si aureste-o in ulei.

Pune carnea si tot ce ai prajit, cu tot cu uleiul, in orez, amesteca usor, verifica de sare si piper si da cratita la cuptor pentru 10- 15 minute.

Serveste cu salata de patrunjel (tabuleh) sau salata verde.

 

RETETA IN IMAGINI

Orez arabesc-0
Orez arabesc-1

COMENTARII (4)

Brindusa 1

30.01.2010, 21:19

Oana, nici nu se simt stafidele. Si daca nu-ti plac, nu le pune!

Adinuta 1

30.01.2010, 21:24

N-am mai mancat muguri de pin pana acum, dar sunt foarte curioasa. Eu cardamon mai pun in cafea, trebuie sa fie interesant si cu orez. Imi place ce-ai facut aici

Brindusa 1

30.01.2010, 22:12

arabii folosesc cardamom in aproape orice. Ei ii spun "hel"

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41