Orez arabesc cu fidea

de ANCA in Aperitive / Garnituri, 18 Mai 2012 | 8698 vizualizari

 

As manca in fiecare zi, de bun ce-i!

 

INGREDIENTE

  • orez bob lung pt 2 portii (eu masor cu un pahar de 200 ml, ies cam 3 portii)
  • 1-2 rotocoale fidea (pun 2, ca-mi place mai multa fidea)
  • un cub generos de unt
  • 2 linguri ulei masline
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez arabesc cu fidea:

Orezul se spala si se pune in apa clocotita cu sare, sa se umfle, cam 15 minute. Intre timp, intr-o tigaie punem ulei de masline, topim untul, si punem fideaua sfaramata sa se prajeasca, sare si piper dupa gust. Fideaua trebuie sa se faca maro de-a binelea, "neaparat sa o prajiti pana se arde, altfel nu iese socoteala", asa spune prietena care mi-a dat reteta :)

Cand fideaua e 'arsa', se adauga orezul si se acopera cu apa cam de doua degete, se amesteca si se pune la foc mic, acoperit cu un capac.  Mai invart o singura data cand scade apa la nivelul orezului.

Pe noi ne-a cucerit!:)

 

TIPS-URI

1

Se poate servi ca garnitura la carne sau peste, sau pur si simplu asa cum e, eventual cu salata!

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Orez arabesc cu fidea 163232
retete culinare - Orez arabesc cu fidea 163233
retete culinare - Orez arabesc cu fidea 163234
retete culinare - Orez arabesc cu fidea 163240

COMENTARII (18)

ANCA 1

19.05.2012, 17:15

Mihaela, ai toate ingredientele specifice,se pare! ma uit la retetele alea siiii.. Supremu', unde-i bre, emoticonu' cu bale???? aaaaaa

Mihaela11_jo 1

20.05.2012, 19:31

Anca

ANCA 1

22.05.2012, 18:22

am pus la favorite cateva mai accesibile

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S