Orez basmati in sos de rosii si pui

de aziz in Pui, 10 Aug 2011 | 10819 vizualizari

 

Orez basmati in sos de rosii si pui este un fel de mancare caruia cu greu ii poti rezista. Mai ales daca esti flamand1 :))

 

INGREDIENTE

  • carne de pui in functie de cate persoane sant la masa(eu am pus jumatate de piept si o pulpa)
  • un pahar si jumatate de orez basmatti(300 gr)
  • jumatate ardei rosu si jumatate galben
  • 2 linguri pasta de tomate
  • usturoi
  • un betisor de scortisoara
  • o mana de bamii
  • o ceapa
  • patrunjel verde
  • Pentru sosul de rosii:
  • 2 catei de usturoi
  • 3-4 rosii
  • jumatate lingurita ginger
  • niscai chilli
  • un varf de cumin
  • ceva sare dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez basmati in sos de rosii si pui:

Orez basmati in sos de rosii si pui si modul sau de preparare:

Punem cateva linguri de ulei la incins in tigaie, adaugam jumatate de ceapa si carnea bine curatata, spalata si condimentata. Lasam carnea sa se rumeneasca si o scoatem pe o farfurie.

Intre timp facem sosul de rosii punand toate ingredientele (vezi la ingrediente pentru sos) in blender. Sosul obtinut il masuram cu paharul cu care am pus orezul; avem nevoie de 3 pahare de sos pentru un pahar jumatate de orez. Daca nu ajunge adaugam apa sau supa de pui. Adaugam sosul in tigaia in care am prajit puiul, adaugam pasta de tomate si cand incepe sa clocoteasca adaugam orezul (care in prealabil a stat in apa calda 15 minute si a fost spalat in cateva ape ,sub jetul de la robinet) si carnea. Dam focul la mic de tot, punem folie pe oala si lasam sa fiarba pana se absoarbe tot lichidul; cu un sfert de ora inainte sa inchidem,cand inca mai este lichid deasupra adaugam ardeii colorati si bamele. Inchidem foarte bine cu folia si capac.

Cand s-a absorbit apa se vad mici gauri in orez, atunci este gata. Lasam acoperit inca 20 minute si servim un delicios orez basmati in sos de rosii si pui

Din pacate nu am mai reusit sa fac foto individuale ;((era lumea flamanda :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez basmati in sos de rosii si pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

aziz 1

17.08.2011, 17:20

pun la pachet daca te grabesti

dutuvio 1

19.12.2011, 22:18

se scrie bame nu bamii (era cat pe aci sa nu stiu ce sunt daca nu vedeam in imagini

aziz 1

21.12.2011, 09:44

merci,merci de atentionare!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pilaf de pui – Multicooker