Orez brun cu legume si piept de pui

de Dya Daniela Andrei in Pui, 30 Dec 2014 | 8587 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o jumatate de piept de pui dezosat
  • o cescuta cu orez brun
  • 100 gr ciuperci (conservate)
  • 100 gr porumb dulce
  • un ardei capia rosu
  • o jumatate de ardei gras
  • 2 morcovi potriviti
  • 2-3 linguri cu ulei
  • un pastarnac
  • 2 cepe mari
  • 2-3 fire de ceapa verde (de care am uitat)
  • sare dupa gust
  • 3 cescute cu apa plata
  • una-doua frunzulite de busuioc sau patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez brun cu legume si piept de pui:

Taiem pieptul de pui in cuburi mici, rumenindu-le apoi in cele 2-3 linguri cu ulei.

Adaugam rand pe rand, ciupercile si porumbul, precum si restul legumelor tocate dupa bunul plac.

Le calim, la foc potrivit, pentru 4-5 minute (cat sa se patrunda usor).

Adaugam orezul, amestecam usor si il pastram pe foc cateva minute, dupa care adaugam apa si saram dupa gust. (Tot acum am adaugat si coditele de patrunjel verde, tocate marunt).

Continuam fierberea, fara a mai amesteca ingredientele, pana ce orezul este suficient fiert.

Se presara verdeturile proaspat tocate.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca folositi ciuperci proaspete spalati-le bine, taiati-le felii si rumeniti-le separat. Ori le puteti fierbe (opari) pentru cateva minute, le scurgeti bine de apa absorbita si abia apoi le adaugati peste pieptul de pui, in caz contrar vor conferi o culoare urata, mai ales daca orezul este simplu gatit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez brun cu legume si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui Biryani