Orez chinezesc

de vickyduta in Mancaruri cu carne, 25 Oct 2010 | 10071 vizualizari

 

O bunatate de orez pentru cei ce iubesc picanteria, merita incercata.

 

INGREDIENTE

  • carne de porc taiata fasiute subtiri
  • 3 ciuperci
  • 1 morcov
  • ardei iute
  • 1 cana orez
  • jumatate canuta mazare
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • jumatate ardei gras
  • 1 ceapa potrivita
  • chili,
  • oregano,
  • curry
  • sos de soia
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez chinezesc:

Orezul se spala si se pune la fiert. Intr-o oala separat se pune la fiert morcovul si mazarea. Intr-o tigaie se caleste ceapa in 2-3 linguri ulei de masline. Cand sa inmuiat se pune carnea taiata fasiute subtiri.

Se adauga si ciupercile taiate fasiute si se calesc pana se inmoaie toate. Peste orezul fiert se pune morcovul fiert si el si taiat cubulete mici.
Se pune si mazarea fiarta si ea. La sfarsit in tigaie punem si ardeiul gras taiat cubulete mici si mai lasam un minut si luam de pe foc.

Amestecam toate ingredientele calite cu orezul amestecat cu morcovul si mazarea. Se pune putin sos de soia. Cury, chili si oregano din fiecare cate putin. Se amesteca totul bine, se condimenteaza si cu piper si sare si se amesteca bine si gata orezul nostru. Noi am servit si cu frigarui de porc si legume, o bunatate.

Va doresc pofta buna!!

 

RETETA IN IMAGINI

Orez chinezesc-0
Orez chinezesc-1
Orez chinezesc-2
Orez chinezesc-3
Orez chinezesc-4
Orez chinezesc-5
Orez chinezesc-6
Orez chinezesc-7
Orez chinezesc-8
Orez chinezesc-9
Orez chinezesc-10
Orez chinezesc-11
Orez chinezesc-12
Orez chinezesc-13

COMENTARII (6)

Corinuta

Corinuta 1

26.10.2010, 15:08

super mancarica!

vickyduta

vickyduta 1

29.10.2010, 20:56

Binne v-am regasit, ma bucur ca va place reteta mea de orez.

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:28

foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!