Orez copt cu snitele de soia

de amalia01 in Mancaruri de post, 4 Apr 2013 | 2136 vizualizari

 

CINE SPUNEA CA MANCAREA DE POST NU E GUSTOASA? AVETI AICI DOVADA CA ESTE!

 

INGREDIENTE

  • PENTRU OREZ:
  • -un ardei rosu
  • -2 cepe
  • -3-4 catei de usturoi
  • -un morcov
  • -ciuperci din conserva
  • -o cana de orez
  • -1 lingura de boia
  • -sare
  • -piper
  • -4 cani de apa
  • -100 ml de ulei
  • PENTRU SNITELE:
  • - 1 punga snitele de soia INEDIT
  • - 1 lingura adaos pentru supe
  • - 2 linguri de pesmet
  • - 100 ml ulei( pentru prajit)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez copt cu snitele de soia:

PENTRU OREZ:

-legumele se taie marunt si se calesc in jumatate din cantitatea de ulei

-se adauga orezul spalat si se amesteca in continuu cca 5 minute

-se adauga sare,piper,boia

-se toarna 3 cani de apa si se lasa sa fiarba la foc mic 20 de minute

-intre timp se unge cu restul de ulei un vas de iena

-cand a fiert orezul de jumatate se toarna in vasul de iena pregatit ,se mai adauga o cana de apa si se da la cuptor ptr 30 de minute.

PENTRU SNITELE:

- se fierb snitelele in apa cu adaos pentru supe(...sa nu facem reclama!)15 minute

- se scurg de surplusul de apa

- se prajesc date prin pesmet, in ulei fierbine

Se serveste cu muraturi.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Orez copt cu snitele de soia-0
Orez copt cu snitele de soia-1
Orez copt cu snitele de soia-2
Orez copt cu snitele de soia-3
Orez copt cu snitele de soia-4
Orez copt cu snitele de soia-5

COMENTARII (5)

mihaelar63 1

05.04.2013, 00:57

Ce-mi mai place mie orezul copt

Rocsi 1

05.04.2013, 16:08

amalia01 1

05.04.2013, 17:37

stiu reteta de la bunica si il ador fiindca este mai crocant.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04