Orez cu anghinare

de alba_zori in Mancaruri de legume, 23 Mar 2012 | 4992 vizualizari

 

Am primit niste anghinare si m-am gandit cum sa-i fac mai simplu si bun,imi plac tare si se zice ca sunt buni la ficat, se fac in mai multe feluri,in ulei,in otet,umpluti,etc,dar eu acum am facut cat mai simplu am putut,sper sa va placa si sa cautati sa va cumparati, eu cu greu gasesc, dar din cand in cand se intampla sa primesc. Pofta mare!

 

INGREDIENTE

  • 4 anghinare.
  • 2 cartofi.
  • 6 linguri de orez.
  • foi de dafin.
  • sare dupa gust.
  • ulei de masline.
  • ceapa taiata marunt.(se poate pune si usturoi).
  • patrunjel sau leustean.
  • piper dupa gust.
  • doua linguri de vin alb dulce.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu anghinare:

Este foarte bun chiar daca e simplu de preparat,curatam anghinarele bine de cojile care sant tari,curatam si cotorul ca e foarte bun si el,ii taiem in patru si curatam si puful din mijloc,le frecam repede cu lamaie ca sa nu se oxideze,si le lasam cateva minute in apa cu lamaie,apoi punem o cratita cu apa la fiert si cand fierbe apa adaugam si anghinarele,un pic de sare si lasam sa fiarba pana vedem ca s-au inmuiat feliile si cotorul,verificam cu furculita.

Intre timp punem si o alta cratita mai marisoara la foc cu ceapa taiata fin,usturoi,orezul,si cartofii curatati si taiati cubulete,punem si apa c-am pana la mijlocul cratitei,vinul dulce si lasam sa fiarba bine orezul,punem si foaia de dafin,patrunjelul sau leusteanul,sare,piper. Cand e gata orezul si cartofii luam laoparte si punem in farfurie condimentand si cu uleiul de masline o lingura si jumate ajunge la portie,deci scoatem si anghinarele calde cu strecuratoarea si le asezam in farfurie,langa orez,se poate si amesteca in orez,dar mie imi place si asa. Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Orez cu anghinare 153641
retete culinare - Orez cu anghinare 153642

COMENTARII (9)

alinutzika 1

23.03.2012, 21:27

f interesant!

MotanLaOale 1

23.03.2012, 23:31

bucatarimcudiana 1

27.03.2012, 16:05

bun,bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29