Orez cu cardamon

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 27 Mai 2010 | 3856 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 225 gr orez basmati
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita cardamon macinat
  • 1 lingurita cumin negru sau seminte de chimen
  • sare  
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu cardamon:

Se spala bine orezul, se pune intr-un castron, se acopera cu apa rece si se lasa la inmuiat 30 minute.Apoi se scurge si se lasa deoparte in sita.
Se pune o oala cu 500 ml apa la fiert.Se incalzeste uleiul intr-o cratita mare la foc potrivit.Cand uleiul s-a incins, se micsoreaza flacara la minim, se adauga cardamonul si semintele de cumin si se calesc 1 minut.

Se adauga orezul scurs peste condimente, se mareste flacara la mediu si se caleste inca 2-3 minute.Se potriveste gustul cu sare.
Se toarna 500 ml apa clocotita peste orez, se acopera cratita si se lasa orezul sa fiarba la foc mic 10 minute, fara a umbla la capac.Se ia cratita de pe foc si se lasa 8-10 minute.Acest tip de orez abia luat de pe foc este destul de fragil.Trebuie lasat sa se odihneasca pentru ca boabele de orez sa ramana rasfirate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu cardamon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Orez cu sofran