Orez cu carne si legume (Risotto)

de Geanina87 in Mancaruri cu carne, 28 Oct 2012 | 3596 vizualizari

 

Reteta am "furat-o" de la o emisiune televizata :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar de orez
  • carne de porc (se poate pune si de pui sau de care aveti)
  • 2 dovlecei (zucchini)
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1/2 pahar vin alb
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu carne si legume (Risotto):

Carnea de porc se spala,se taie cubulete si se pune la fiert.Se spumuieste bine,iar daca spuma e  neagra,atunci schimbati apa dupa care adaugati morcovul ras , dovleceii taiati rondele si o ceapa intreaga(curatata,bineinteles).Cand legumele si carnea sunt fierte adaugati sare dupa gust,apoi strecurati supa.Ceapa din supa se arunca.

Separat se taie cealalta ceapa marunt si se pune intr-o tigaie cu 3 linguri de ulei de masline. Se lasa la prajit pana cand capata o culoare aurie,apoi se pune orezul si se amesteca bine pana cand devine sticlos.Turnam vinul alb si lasam sa se evapore.Adaugam carnea si legumele fierte impreuna cu un polonic de supa strecurata.Amestecam continuu. Cand zeama scade punem un alt polonic de supa si tot asa pana cand orezul este fiert.La final se adauga sare si piper.

Pofta buna :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu carne si legume (Risotto)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de gaina de casa cu pilaf de orez