Orez cu carne si legume (Risotto)

de Geanina87 in Mancaruri cu carne, 28 Oct 2012 | 1988 vizualizari

 

Reteta am "furat-o" de la o emisiune televizata :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar de orez
  • carne de porc (se poate pune si de pui sau de care aveti)
  • 2 dovlecei (zucchini)
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1/2 pahar vin alb
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu carne si legume (Risotto):

Carnea de porc se spala,se taie cubulete si se pune la fiert.Se spumuieste bine,iar daca spuma e  neagra,atunci schimbati apa dupa care adaugati morcovul ras , dovleceii taiati rondele si o ceapa intreaga(curatata,bineinteles).Cand legumele si carnea sunt fierte adaugati sare dupa gust,apoi strecurati supa.Ceapa din supa se arunca.

Separat se taie cealalta ceapa marunt si se pune intr-o tigaie cu 3 linguri de ulei de masline. Se lasa la prajit pana cand capata o culoare aurie,apoi se pune orezul si se amesteca bine pana cand devine sticlos.Turnam vinul alb si lasam sa se evapore.Adaugam carnea si legumele fierte impreuna cu un polonic de supa strecurata.Amestecam continuu. Cand zeama scade punem un alt polonic de supa si tot asa pana cand orezul este fiert.La final se adauga sare si piper.

Pofta buna :)

 

COMENTARII (9)

Sim0na 1

29.10.2012, 10:26

Bun tare!!

elucubratiiculinare 1

29.10.2012, 20:15

Geanina87 1

13.12.2012, 14:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D