Orez cu chiftele de vita la cuptor

de adasev12 in Mancaruri cu carne, 24 Sep 2011 | 2378 vizualizari

 

aceasta mancarica trebuia sa fie numai cu carne de vita...dar m-am inselat in privinta cantitatii de carne tocata ce-o aveam in frigider...mi s-a parut prea putina, nu pt mine, pt gustul sotului meu, care e mare consumator de carne, asa ca i-am adus un supliment de carne de porc...dar rezultatul final a fost unul satisfacator

 

INGREDIENTE

  • 200 g carne tocata de vita
  • 200 g carne de porc, macra
  • 2 pumni de orez
  • un ou
  • o ceapa+ jumatate
  • una rdei mai mic sau o jumatate
  • sare, piper, curry, boia
  • o mana de pesmet
  • 2 catei de usturoi
  • o lg de pasta de rosii groasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu chiftele de vita la cuptor:

Am taiat o ceapa marunt o ceapa mai mica si am amestecat-o cu carnea tocata, oul, usturoiul pisat , pesmet cat sa lege compozitia, sare si piper.

Am format chiftelute mici  si le-am asezat pe o farfurie.

Jumatate de ceapa si ardeiul le-am taiat marunt si le-am calit putin in ulei de masline, cat sa se inmoaie doar, am adaugat carnea de porc taiata cubulete mai mici apoi orezul spalat .

Am potrivit de sare si am adaugat un praf de curry si unul de boia.

Am stins focul si am asezat chiftelutele peste orez, facandu-le putin loc in compozitie.

Am pus peste tot o cana de apa si am dat la cuptor la 170 g.

Dupa jumatate de ora am mai adaugat o cana de apa in care am diluat si pasta de rosii.

Am lasat pana s-a absorbit toata apa si orezul a capatat consistenta.

Am servit cu muraturi: castraveti , conopida si ceapa ( facute de mama...o bunatate)

 

RETETA IN IMAGINI

Orez cu chiftele de vita la cuptor-0
Orez cu chiftele de vita la cuptor-1
Orez cu chiftele de vita la cuptor-2
Orez cu chiftele de vita la cuptor-3
Orez cu chiftele de vita la cuptor-4
Orez cu chiftele de vita la cuptor-5

COMENTARII (20)

MotanLaOale 1

26.09.2011, 10:10

interesant ......de incercat

Lau 1

03.10.2011, 13:56

trebuie sa fie bun

mamaieelena 1

04.10.2011, 18:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04