Orez cu chiftele de vita la cuptor

de adasev12 in Mancaruri cu carne, 24 Sep 2011 | 4646 vizualizari

 

aceasta mancarica trebuia sa fie numai cu carne de vita...dar m-am inselat in privinta cantitatii de carne tocata ce-o aveam in frigider...mi s-a parut prea putina, nu pt mine, pt gustul sotului meu, care e mare consumator de carne, asa ca i-am adus un supliment de carne de porc...dar rezultatul final a fost unul satisfacator

 

INGREDIENTE

  • 200 g carne tocata de vita
  • 200 g carne de porc, macra
  • 2 pumni de orez
  • un ou
  • o ceapa+ jumatate
  • una rdei mai mic sau o jumatate
  • sare, piper, curry, boia
  • o mana de pesmet
  • 2 catei de usturoi
  • o lg de pasta de rosii groasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu chiftele de vita la cuptor:

Am taiat o ceapa marunt o ceapa mai mica si am amestecat-o cu carnea tocata, oul, usturoiul pisat , pesmet cat sa lege compozitia, sare si piper.

Am format chiftelute mici  si le-am asezat pe o farfurie.

Jumatate de ceapa si ardeiul le-am taiat marunt si le-am calit putin in ulei de masline, cat sa se inmoaie doar, am adaugat carnea de porc taiata cubulete mai mici apoi orezul spalat .

Am potrivit de sare si am adaugat un praf de curry si unul de boia.

Am stins focul si am asezat chiftelutele peste orez, facandu-le putin loc in compozitie.

Am pus peste tot o cana de apa si am dat la cuptor la 170 g.

Dupa jumatate de ora am mai adaugat o cana de apa in care am diluat si pasta de rosii.

Am lasat pana s-a absorbit toata apa si orezul a capatat consistenta.

Am servit cu muraturi: castraveti , conopida si ceapa ( facute de mama...o bunatate)

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu chiftele de vita la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sărmăluţe fierte cu vin