Orez cu ciuperci

de alba_zori in Mancaruri de post, 3 Dec 2012 | 1975 vizualizari

 

azi la pranz am pregatit acest orez foarte bun,a placut foarte mult barbatilor din casa,iubitul,cumnatul si socrul si mie mult,doar eu am bucatarit,si postez reteta tot din telefon cu speranta ca o scriu cu bine,sunt la spital deci treaza chiar daca sunt foarte obosita,tot scriu.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr sau chiar 500 gr ciuperci daca avem
  • o ceapa rosie
  • un catel de usturoi
  • ulei de masline
  • o lingurita plina de unt
  • vin alb
  • apa fiarta cu rozmarin si dafin
  • un cubulet vegeta
  • 450 gr orez cu bob mare
  • patrunjel
  • parmezan ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu ciuperci:

pregatit in patru faze simple:

1. Am pus intr-o cratita incapatoare ceapa taiata marunt,usturoiul,uleiul de masline si am rozolit putin.

2. Am taiat ciuperci cubulete  si am adaugat la cratita,ele au lasat putina apa in care s-au fiert.Intre timp am pus o alta cratita cu apa la fiert cu rozmarin si dafin.

3.Am cantarit orezul si adaugat la ciuperci,am pus si putin vin si am lasat sa se evaporeze.Am inlaturat catelul de usturoi.

4.Am amestecat mult si mereu cu telul adaugand apa ca sa nu se usuce pana s-a facut  orezul.

Am condimentat cu sare,piper,unt,un knorr cubulet vegeta,parmezan ras si patrunjel taiat marunt.A fost gata de servit totul intr-o ora.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Orez cu ciuperci 191722
retete culinare - Orez cu ciuperci 191727
retete culinare - Orez cu ciuperci 191728
retete culinare - Orez cu ciuperci 191730
retete culinare - Orez cu ciuperci 191731
retete culinare - Orez cu ciuperci 191732

COMENTARII (20)

Lau 1

04.12.2012, 21:00

portiadelumina 1

14.12.2012, 07:40

Deseori facem şi noi această combinaţie. Este rapidă, gustoasă şi sănătoasă. Plus că-i de post, iar în această perioadă este căutată.

alba_zori 1

14.12.2012, 08:43

multumesc mult,este foarte bun asa,m-au laudat cei din familie ca fac un orez bun eu,si nu-i usor,cei din familie sunt cei mai severi la complimentat se stie,deci ma bucur.asta e o siguranta ca puteti urma reteta mea cu toata increderea,o imbratisare calda

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S