Orez cu creveti si midii

de Bya Ralu in Fructe de mare, 24 Sep 2012 | 2777 vizualizari

 

un gen de paella,dar mai altfel:))

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de orez
  • 10 bucati de creveti
  • 100 g midii congelate
  • 1 ceasca vin rosu
  • ulei masline
  • 1 morcov
  • 1 cub maggi pui
  • busuioc,oregano,piper alb
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu creveti si midii:

Orezul se spala si se pune intr-o tigaie cu putin ulei de masline, se caleste 2 minute si se adauga putina apa.

Intr-o oala separat punem morcovul intreg la fiert in apa cu sare si cubul maggi. Dupa ce a fiert morcovul se scoate si se lasa sa se raceasca. Supa formata se adauga putin cate putin in orez si se amesteca continuu. Morcovul se da pe razatoarea mica si se adauga peste orez. Intr-o tigaie punem crevetii decorticati si midiile in ulei de masline, adaugam busuioc uscat ,oregano ,piper si putina sare. Dupa cateva minute adaugam vinul rosu si putina apa, lasam putin sa se inabuseasca bine si adaugam totul peste orezul fiert. Se completeaza cu sare, piper si busuioc.

Se serveste cu muraturi

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Orez cu creveti si midii 179086
retete culinare - Orez cu creveti si midii 179087
retete culinare - Orez cu creveti si midii 179088
retete culinare - Orez cu creveti si midii 179089
retete culinare - Orez cu creveti si midii 179090
retete culinare - Orez cu creveti si midii 179091

COMENTARII (12)

Bya Ralu 1

24.09.2012, 23:19

multumesc tuturor!!!

elucubratiiculinare 1

28.09.2012, 18:37

delicioase fructele de mare

Bya Ralu 1

30.09.2012, 11:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21