Orez cu dovleac

de alba_zori in Mancaruri de legume, 14 Apr 2012 | 2126 vizualizari

 

Este una dintre mancarurile mele preferate pentru gustul ei dulceag si bun,am facut simplu doar cu dovleac,dar se mai poate adauga si creveti sau scoici proaspete,mie imi place oricum,dovleac sa fie,deci merita sa postez reteta,sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr dovleac,sau o felie mare.
  • 150 gr orez.
  • ulei de masline.
  • ceapa taiata fin.
  • un catel de usturoi,care va fi indepartat la urma.
  • sare dupa gust.
  • patrunjel taiat marunt.
  • 3 frunze de leustean taiate fin.
  • curry dupa gust.
  • putina nucsoara.
  • 3 linguri de vin alb.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu dovleac:

Incepem sa curatam dovleacul de coaja,si sa-l taiem cubulete,

punem intr-o cratita cu ulei de masline(5,6 linguri de ulei ajung),punem si ceapa taiata fin si catelul de usturoi la calit putin si invartim cu un facalet,

daca vrem putem pune si capacul la cratita ca astfel dovleacul sa lase apa si sa se faca mai bine,depinde de preferinta,daca vrem o crema de dovleac cu orez lasam cateva minute mai mult cu capacul inchis si amestecand din cand in cand,astfel devine un pireu,daca vrem sa fie in cubulete atunci adaugam dupa cateva minute de caleala si orezul amestecand bine,

adaugam si apa fiarta care am fiert-o intr-o alta cratita separat,putin cate putin cu polonicul pana orezul absoarbe apa,si tot asa amestecam cu facaletul pana se face orezul,adaugam si patrunjelul taiat fin 5 minute inainte de a stinge focul,sarea,curry,nucsoara,si vinul la urma.

Gustam daca mai trebuie un pic de sare,si putem servi in farfurii!

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

Orez cu dovleac-0
Orez cu dovleac-1

COMENTARII (8)

adry88 1

14.04.2012, 21:15

dupa cum arata trebuie incercata aceasta reteta

Lau 1

14.04.2012, 22:23

bun

Mihaela11_jo 1

15.04.2012, 22:07

Delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04