Orez cu hribi

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 5 Aug 2014 | 602 vizualizari

 

Pentru ca e plina padurea de ciuperci (bureti )am facut orez cu hribi .

 

INGREDIENTE

  • 300-400 gr hribi
  • 2 linguri ulei
  • 2 catei usturoi
  • 1 cana orez
  • 1/2 cana fidea
  • 1 ceapa alba
  • 2 linguri ulei
  • 3 cani apa sau supa de pui
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • cateva frunze de rozmarin
  • Extra:
  • parmezan sau cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu hribi:

Spalam ciupercile proaspete , le curatam bine de pamant si le taiem felii subtirele . Intr-o tigaie la foc mic punem 2 linguri ulei si cand este cald adaugam ciupercile taiate. Ele se vor cali si isi vor lasa sucul . Asezonati cu sare si piper si adaugati usturoiul tocat. Mai lasam putin si luam de pe foc .

Intre timp pregatim si orezul . Intr-o oala punem 2 linguri de ulei si calim fideau zdrobita in maini. Trebuie calita vreo 2 minute, va prinde o culoare aramie. Adaugam orezul si ceapa taiata marunt sau chiar razuita . Lasam si orezul cam 2 minute si adaugam apa fiebinte sau supa  peste . Adaugam sare, piper si alte condimente . Amestecam si lasam sa fiarba . Cand e fiert mai mult de jumate adaugam hribi caliti , amestecam si mai lasam sa fiarba . Daca folositi apa atunci se poate adauga un cub de condiment pentru un plus de gust.

Cand orezul este asa cum va place (eu il prefer al dente ) , opriti focul asezati mancarea pe farfurie , presarati parmesan sau cascaval razuit si serviti. 

 

TIPS-URI

1

mancare perfecta pentru zilele de post , daca renuntati la branza

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Orez cu hribi 335827
retete culinare - Orez cu hribi 335828
retete culinare - Orez cu hribi 335829
retete culinare - Orez cu hribi 335830
retete culinare - Orez cu hribi 335831

COMENTARII (13)

Pushaa 1

05.08.2014, 15:05

Rocsi 1

05.08.2014, 20:58

Bun!

Panacris 1

13.08.2014, 16:29

Vreau și eu hribiiii! Prin Capitală nu cresc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: