Orez cu hribi

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 5 Aug 2014 | 2681 vizualizari

 

Pentru ca e plina padurea de ciuperci (bureti )am facut orez cu hribi .

 

INGREDIENTE

  • 300-400 gr hribi
  • 2 linguri ulei
  • 2 catei usturoi
  • 1 cana orez
  • 1/2 cana fidea
  • 1 ceapa alba
  • 2 linguri ulei
  • 3 cani apa sau supa de pui
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • cateva frunze de rozmarin
  • Extra:
  • parmezan sau cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu hribi:

Spalam ciupercile proaspete , le curatam bine de pamant si le taiem felii subtirele . Intr-o tigaie la foc mic punem 2 linguri ulei si cand este cald adaugam ciupercile taiate. Ele se vor cali si isi vor lasa sucul . Asezonati cu sare si piper si adaugati usturoiul tocat. Mai lasam putin si luam de pe foc .

Intre timp pregatim si orezul . Intr-o oala punem 2 linguri de ulei si calim fideau zdrobita in maini. Trebuie calita vreo 2 minute, va prinde o culoare aramie. Adaugam orezul si ceapa taiata marunt sau chiar razuita . Lasam si orezul cam 2 minute si adaugam apa fiebinte sau supa  peste . Adaugam sare, piper si alte condimente . Amestecam si lasam sa fiarba . Cand e fiert mai mult de jumate adaugam hribi caliti , amestecam si mai lasam sa fiarba . Daca folositi apa atunci se poate adauga un cub de condiment pentru un plus de gust.

Cand orezul este asa cum va place (eu il prefer al dente ) , opriti focul asezati mancarea pe farfurie , presarati parmesan sau cascaval razuit si serviti. 

TIPS-URI

1

mancare perfecta pentru zilele de post , daca renuntati la branza

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu hribi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Pushaa 1

05.08.2014, 15:05

Rocsi 1

05.08.2014, 20:58

Bun!

Panacris 1

13.08.2014, 16:29

Vreau și eu hribiiii! Prin Capitală nu cresc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Orez cu Hribi