Orez cu lapte

de carmenvlad in Dulciuri, 4 Iun 2011 | 3983 vizualizari

 

Un desert usor de facut si deosebit de gustos.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte dulce
  • 250 g orez
  • 4 linguri de zahar
  • 2 pliculete de zahar vanilat Dr. Oetcker
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 praf de sare fina
  • Fulgi de ciocolata, scortisoara, caramel sau dulceata  pentru un gust si o aroma deosebita.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte:

           Se alege orezul, se spala bine si se pune la fiert impreuna cu 1 cana de apa si un praf de sare. Se lasa sa fiarba pana cand toata apa a fost absorbita de orez si apoi se adauga laptele dulce. Se fierbe orezul pana cand a scazut laptele amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde de fundul vasului. Cand este aproape gata se adauga zaharul, coaja de lamaie si zaharul vanilat. Se mai fierbe putin si apoi se pune in cupe sau castroane. Se decoreaza dupa dorinta cu ciocolata, scortisoara, caramel sau dulceata. Se poate servi si simplu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

carmenvlad 1

09.07.2011, 14:09

Vă mulţumesc mult şi doresc sa cer scuze pentru răspunsul întârziat. Am lipsit puţin de la întâlnirea cu voi şi v-am simţit lipsa mult de tot.

Cris2711 1

20.07.2011, 12:24

ce as fi fost si eu la tine cand le-ai pregatit,arata delicios toate felurile preparate

mihaelar63 1

03.10.2011, 00:08

Oricare bol , fara s-al aleg , l-as da gata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gauffre cu mere in caramel