Orez cu lapte

de Oana in Mancare copii, 19 Noi 2009 | 3773 vizualizari

 

Un desert foarte simplu si foarte gustos, apreciat de copilasi.

 

INGREDIENTE

  • o ceasca cu orez
  • 400 ml lapte
  • 1 lingura cu zahar
  • un plic zahar vanilat
  • o lingurita cu coaja rasa de lamaie
  • scortisoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte:

Se pune la fiert 1,5 l cu apa si putina sare. Orezul se spala bine in apa rece, apoi se pune in oala cu apa cand aceasta clocoteste. Se fierbe la foc mic, amestecand din cand in cand, pana se umfla. Se scurge apoi orezul intr-o sita.


Laptele se pune la fiert cu zaharul, apoi se adauga orezul fiert si se mai lasa 5 minute la foc mic, sa se mai umfle si sa se lege putin. Daca vreti sa iasa mai zemos, adaugati inca putin lapte. Se adauga plicul de zahar vanilat, apoi sa lasa la racit, acoperind oala cu capac.


In momentul servirii se adauga coaja de lamaie si se presara scortisoara. Este foarte bun atat cald, cat si rece.

 

TIPS-URI

1

Coaja de lamaie nu se pune in orezul fierbinte, doar atunci cand e caldut, altfel poate deveni amar.

2

Lamaia se spala bine si se scufunda in apa clocotita inainte de a rade coaja.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Orez cu lapte 10831
retete culinare - Orez cu lapte 10832
retete culinare - Orez cu lapte 10833

COMENTARII (5)

ionix 1

06.12.2009, 22:23

n-am pus niciodata scortisoara... cred ca-i da un gust tare bun

Oana 1

06.12.2009, 22:32

Mmmm, noua asa ne facea mama cand eram mici, e bun rau

liana_geicu 1

06.12.2009, 22:42

da, si mama mea tot cu scortisoara face orezul cu lapte, este tare bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu banane

de Rux 9

Chec cu banane

ieri la 23:40

Bucățele de carne de porc cu sos de muștar și tăiței de orez

Bucățele de...

ieri la 18:42

Placinta cu cartofi si sunculita taraneasca

Placinta cu...

ieri la 10:20