Orez cu lapte

de Moni_alex in Dulciuri, 12 Noi 2015 | 2043 vizualizari

 

Un orez cu o consistenta cremoasa si foarte aromat

 

INGREDIENTE

  • un pahar de orez cu bobul rotund
  • un pahar de apa
  • 3 pahare de lapte
  • o jumatate de pahar de zahar
  • o jumatate lingurita de sare
  • 50 g unt
  • 2 oua
  • esenta sau baton de vanilie
  • coaja de lamaie
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte:

Intr-un ceaun se pune un pahar de apa si cand incepe sa fiarba se pune orezul spalat bine in 2-3 ape si se lasa sa fiarba la foc mic.Trebuie sa fiarba pana se umfla bine orezul si absoarbe toata apa.

Apoi se toarna laptele si se amesteca bine cu o lingura de lemn sau telul sa nu se faca cocoloase. Se lasa focul mare pana incepe sa fiarba, apoi  se lasa sa fiarba la foc mic pana se ingroasa compozitia. Se amesteca continuu apoi se adauga sarea, zaharul si esenta sau batonul de vanilie. Se amesteca bine si se adauga untul.

Ouale se bat bine cu furculita si se adauga incet in lapte, amestecand continuu cu lingura pana se incorporeaza bine. Orezul isi schimba putin consistenta, se face mai cremos si va avea o culoare frumoasa.

Dupa ce se toarna ouale, se mai lasa compozitia pe foc 5-10 minute.

Se da la o parte si se adauga coaja de lamaie.

Se serveste cald cu  scortisoara presarata sau cu dulceata de visine.

POFTA BUNA!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Orez cu lapte 412290
retete culinare - Orez cu lapte 412291
retete culinare - Orez cu lapte 412292
retete culinare - Orez cu lapte 412293
retete culinare - Orez cu lapte 412294
retete culinare - Orez cu lapte 412295
retete culinare - Orez cu lapte 412296
retete culinare - Orez cu lapte 412297

COMENTARII (7)

Rocsi 1

13.11.2015, 21:21

-Licurici- 1

14.11.2015, 13:47

Moni_alex 1

15.11.2015, 10:31

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D