Orez cu lapte a la Merisor

de Patricia Iordache in Dulciuri, 28 Iul 2013 | 3711 vizualizari

 

Acum cateva zile am favorizat aceasta reteta de orez cu lapte a lui Merisor si acum i-a venit randul sa o incerc. Nu pot sa spun prea multe, pentru ca exact acum mananc orez cu lapte si nu e frumos sa vorbesti cu gura plina. :))) Multumesc, Merisor!

 

INGREDIENTE

  • 1 masura orez (un pahar de 250 ml.);
  • 1 masura apa;
  • 3 masuri lapte;
  • 1 baton de scortisoara;
  • 3 linguri cu zahar;
  • putina sare;
  • dulceata de visine.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte a la Merisor:

Spalam bine orezul si-l acoperim cu 1/2 din cantitatea de apa.

Lasam orezul in apa, timp de minim 15 minute timp in care acesta isi va mari volumul.

Laptele il punem la fiert impreuna cu zaharul, scortisoara, putina sare si il lasam pe foc pana se apropie de fierbere.

Peste orez adaugam restul de apa ramasa si il punem la fiert, la foc mediu.

Cand incepe sa fiarba si sa isi mareasca volumul, adaugam laptele si mai lasam la fiert aproximativ 20 minute amestecand din cand in cand.

Oprim focul, punem orezul fierbinte in castronele, adaugam dulceata dupa pofta inimii si servim.

TIPS-URI

1

O masura = cana de 250 ml.

2

Baietelul meu a servit orezul pudrat cu putina scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte a la Merisor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Orez cu lapte