Orez cu lapte pane

de madi_marin in Prajituri, 13 Feb 2010 | 6778 vizualizari

 

Mi+era pofta de ceva dulce. As fi mancat un orez cu lapte, dar nu asa...oricum. Si am inventat asta....

 

INGREDIENTE

  • 1 cana orez
  • 5 linguri cu lapte praf
  • coaja rasa de portocala
  • 2 linguri cu zahar
  • Pentru pane
  • 2 oua
  • 6 linguri cu lapte
  • 4 linguri cu faina
  • 1 lingura cu zahar
  • scortisoara
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte pane:

Se pune orezul spalat la fiert. Cand e gata se da de pe foc si se adauga zaharul,coaja rasa de portocala si laptele praf. Se amesteca bine si se mai lasa pe foc 5 minute. Se da la racit intr+o tava, ca apoi sa se poata taia formele dorite mai usor.

Se prepara paneul din ouale batute bine cu lapte si zahar, apoi se pune 1 lingura cu faina.

Bucatile de orez cu lapte (cuburi sau triunghiuri) se dau prin faina ramasa, apoi prin amestecul de ou si la urma prin pesmetul amestecat cu scortisoara. Se prajesc pana se rumenesc frumos.

Se servesc cu smantana, dulceata sau un amestec din amandoua ( eu am avut smantana cu peltea).

 

RETETA IN IMAGINI

Orez cu lapte pane-0
Orez cu lapte pane-1
Orez cu lapte pane-2
Orez cu lapte pane-3
Orez cu lapte pane-4

COMENTARII (17)

Dana Cristea - pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

28.02.2010, 11:12

wooow super idee, o sa fac si eu zilele astea

Crista_Luca

Crista_Luca 1

09.10.2010, 19:36

idee interesanta ...eu ador orez in lapte ... dar pane nu am auzit niciodata .....

gaby_duceag

gaby_duceag 1

09.10.2010, 19:38

eu am pierdut asta. pana am ajuns eu..au halit astea tot))

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!