Orez cu lapte pe frunze de nuc

de Julie in Dulciuri, 22 Iul 2010 | 3763 vizualizari

 

Un desert usor si foarte aromat, pe care femeile din Muntenia
obisnuiesc sa-l dea de pomana in ziua " Mosilor de vara",
impreuna cu oale de lut de cozile carora leaga cirese.
Orezul poate fi inlocuit si de colarezi si se aseaza
pe frunze de nuc sau pe frunze de tei.
Este o traditie care s-a pastrat de pe timpul dacilor.

Dar nu numai atunci se pregateste, ci si cand ....avem pofta... :)

 

INGREDIENTE

  • o cana orez
  • 3 cani lapte dulce
  • 2-3 linguri cu zahar
  • zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • razatura de lamaie
  • scortisoara
  • frunze de nuc
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte pe frunze de nuc:

Spalam bine orezul si il lasam la inmuiat in apa.
Punem laptele cu zaharul la fiert.
Cand da in clocot, adaugam orezul scurs de apa.
Lasam sa fiarba la foc mic, acoperit cu capac.
Pe cat posibil , amestecam foarte rar,pentru a nu farama boabele de orez.
Cand este gata,oprim focul si adaugam zaharul vanilat,esenta , razatura de lamaie si scortisoara.

Spalam frunzele de nuc si le asezam pe o farfurie.
Punem orezul fierbinte peste frunzele de nuc si servim!

 

RETETA IN IMAGINI

Orez cu lapte pe frunze de nuc-0
Orez cu lapte pe frunze de nuc-1
Orez cu lapte pe frunze de nuc-2
Orez cu lapte pe frunze de nuc-3

COMENTARII (12)

mena29

mena29 1

23.07.2010, 23:08

Ce frumos e

Julie

Julie 1

24.07.2010, 10:05

Multumesc tuturor celor care m-au cadorisit cu furculite!

Julie

Julie 1

24.07.2010, 10:07

Mena,merci Joly, si eu mai fac uneori cu gem .

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!