Orez cu lapte, scortisoara si sirop de visine

de Panacris in Dulciuri, 19 Apr 2012 | 3125 vizualizari

 

La cererea copiilor am facut o portie de orez cu lapte. Cred ca sunt vreo 10 ani de cand nu am mai facut acest dulce simplu, satios si gustos.

 

INGREDIENTE

  • lapte gras 1000 ml.,
  • orez 300 g.,
  • zahar vanilinat 2 plicuri,
  • zahar tos 100 g.,
  • sare iodata 1 praf,
  • scortisoara 1 g.,
  • sirop de visine dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte, scortisoara si sirop de visine:

Se pune laptele la fiert in vasul special de lapte. Cand incepe sa fiarba se adauga orezul curatat si spalat. Se adauga un praf de sare si se lasa la fiert cca. 20 de minute pana se umfla orezul, la final se adauga zaharul tos si un plic de zahar vanilinat si se mai lasa sa de-a un clocot. Se pune in forme diferite, se presara zahar vanilinat, scortisoara si sirop de visine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte, scortisoara si sirop de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

iry-gabriela 1

19.04.2012, 21:41

delicios

Sim0na 1

19.04.2012, 22:57

Unul din dulcele copilariei mele..

Maria68 1

20.04.2012, 10:49

delicios

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert cu orez in lapte, fructe si caramel