Orez cu lapte si bucati de portocala

de ralu_ca in Dulciuri, 27 Ian 2013 | 1532 vizualizari

 

Pentru toti aceia care nu au uitat acest gust...de acasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar orez
  • putina sare
  • 3 cani lapte dulce
  • aroma portocala
  • 1 - 2 plicuri zahar vanilat
  • zahar tos
  • bucati mici de portocala
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte si bucati de portocala:

Se spala bine orezul, se pune apa, sare si se lasa sa fiarba. Cand incepe sa se ingroase adaugam laptele dulce si amestecam continuu, pentru a nu se lipi. Cand este aproape gata fiert, se adauga zaharul vanilat si zahar tos ( atat cat considerati sa fie dulce ) si bucatile de portocala, amestecand continuu.

Se toarna in castronele si poate fi servit...credeti-ma este delicios...la fel ca o prajitura!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Orez cu lapte si bucati de portocala 200242
retete culinare - Orez cu lapte si bucati de portocala 200243
retete culinare - Orez cu lapte si bucati de portocala 200244
retete culinare - Orez cu lapte si bucati de portocala 200245
retete culinare - Orez cu lapte si bucati de portocala 200246
retete culinare - Orez cu lapte si bucati de portocala 200247
retete culinare - Orez cu lapte si bucati de portocala 200248
retete culinare - Orez cu lapte si bucati de portocala 201030
retete culinare - Orez cu lapte si bucati de portocala 201031

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

27.01.2013, 16:46

Lau 1

27.01.2013, 17:38

bun

Bya Ralu 1

27.01.2013, 17:41

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21