Orez cu lapte si cu pere în lapte caramel

de ionix in Dulciuri, 5 Aug 2010 | 2667 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru orez cu lapte:
  • 1 l lapte
  • cana mare cu orez
  • Un praf de sare
  • cana cu apa
  • Coaja rasa de o lamaie
  • 3-4 linguri cu varf cu zahar
  • Pentru pere in caramel:
  • 200 ml lapte
  • 5 linguri cu zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5-6 pere (eu am avut pere mici de vara)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte si cu pere în lapte caramel:

Preparare lapte cu orez:

Punem laptele la fiert cu un praf de sare.

Intre timp, orezul se spala bine in cateva apa si se pune la umflat in apa.

Cand orezul s-a umflat, turnam laptele fiert peste orez. Aveti grija, orezul se va umfla foarte repede.

Lasam sa fiarba timp de 15 minute si adaugam zaharul. Stingem focul si punem coaja de lamaie rasa.

Prepararea pere in caramel:

Se pune laptele la fiert.

Punem zaharul , cu zaharul vanilat si cu o lingura de apa, la caramelizat.

Cand s-a caramelizat zaharul punem perele, spalate si taiate felii.

Lasam 2-3 minute si apoi turnam laptele fiert peste.

Se lasa la foc mic pana cand se topeste caramelul.

Intr-o farfurie punem caramel, apoi orez si iar caramel cu pere deasupra.

Se serveste fierbinte, intr-o zi torida. Ca o sedinta la sauna, garantat. :D

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Orez cu lapte si cu pere în lapte caramel 44947
retete culinare - Orez cu lapte si cu pere în lapte caramel 44948
retete culinare - Orez cu lapte si cu pere în lapte caramel 44949
retete culinare - Orez cu lapte si cu pere în lapte caramel 44950
retete culinare - Orez cu lapte si cu pere în lapte caramel 44952

COMENTARII (7)

Sidy 1

05.08.2010, 15:24

si eu vreau

Corinuta 1

05.08.2010, 17:17

mena29 1

05.08.2010, 17:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55