Orez cu lapte si frisca lichida

de Patricia Iordache in Dulciuri, 23 Iul 2013 | 1826 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta pe culinar.ro si m-am gandit sa incerc, mai ales ca baietelul meu e mare consumator de orez cu lapte. Am adus mici modificari retetei si a fost delicios!

 

INGREDIENTE

  • 1 l. lapte;
  • 150 gr. orez;
  • 1 baton scortisoara;
  • 1-2 linguri cu miere;
  • 2 linguri amidon;
  • 2 linguri apa rece;
  • 350 ml. frisca lichida;
  • cateva stafide;
  • putina scortisoara (praf);
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte si frisca lichida:

Punem intr-un vas cu fundul dublu laptele, orezul spalat, batonul de scortisoara, mierea si lasam sa fiarba la foc mic.

Amestecam din cand in cand si avem grija sa nu dea pe afara din oala.

Cand orezul este aproape fiert, amestecam amidonul cu apa rece si adaugam peste orez amestecand foarte bine. Adaugam si frisca lichida, luam de pe foc, amestecam si presaram stafidele si coaja de lamaie rasa.

Portionam, decoram cu stafide si miere si servim.

 

 

TIPS-URI

1

Se serveste cald sau rece.

COMENTARII (34)

Patricia Iordache 1

23.07.2013, 23:32

Luana, serveste daca ti-e pofta!

Patricia Iordache 1

23.07.2013, 23:32

Rocsi...

Reteta-Video 1

24.07.2013, 10:27

Nu ma omor dupa frisca, dar trebuie sa-l incerc, caci arata intr-un mare fel.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29