Orez cu legume

de Kori in Aperitive / Garnituri, 25 Sep 2011 | 3571 vizualizari

 

Copiii mei nu mancau orezul pana nu am inceput sa-l fac combin cu diverse (legume, ciuperci etc). Asta e una din combinatiile acceptate. E bun ca si garnitura la aproape orice fel de carne.

 

INGREDIENTE

  • 300gr orez
  • 2 cepe
  • 2 ardei (unu rosu si unu verde)
  • 3 rosii
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel verde
  • delikat pui
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu legume:

Am taiat rondele ceapa si am pus-o la calit in ulei , dupa 2 minute am adaugat ardeii taiati feliute si le-am calit pana cand ceapa a devenit sticloasa. Am adaugat rosiile curatate de pielita si taiate cubulete si le-am mai calit 1 minut. Apoi am pus orezul spalat bine si scurs de apa si le-am mai calit toate inca 2-3 minute, mestecand mereu sa nu se prinda. Apoi am pus apa cam de 3 ori cat orez (adica la o cana plina de orez, se pun 3 cani pline cu apa) Am pus 1 lingura delikat de pui si sare daca mai e nevoie(se gusta) si piper. Am amestecat cu o lingura de lemn din cand in cand. Cand s-a ingrosat si a fost gata am pus patrunjelul si mararul tocate marunt, am mai dat 2-3 clocote si gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

jolygina 1

29.09.2011, 09:33

foarte bun

Lau 1

03.10.2011, 09:42

bun

susu 1

07.10.2011, 16:47

Imi place, arata putin apos precum pilaful acela romanesc facut de bunici. Nu stiu ce se intampla dar am nenumarate retete de orez, si in mod special retete din acelea chinezesti si se pare ca nu mai stiu sa fac din asta. Mi-era pofta odata de asa ceva si tot scazut bine mi-a iesit adica bob cu bob , vroiam si eu nitica zeama sa inting cu paine. O sa-l fac

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Orez prajit indonezian