Orez cu legume

de Adinacarla in Aperitive / Garnituri, 16 Apr 2010 | 1485 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • orez
  • morcovi
  • patrunjel
  • pastarnac
  • telina
  • ceapa
  • ardei rosu
  • mazare
  • marar
  • 2 cuburi supa
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu legume:

Morcovii, ceapa, patrunjelu, pastarnacu, telina, ardei rosu se curata, se spala si se toaca marunt sau se dau pe razatoarea mare.

Intr-o cratita se pune putin ulei si se adauga: legumele de mai sus impreuna cu sare si piper si se aseaza pe foc. In timp ce legumele sunt pe foc adaugam si boabele de mazare.

Dupa ce legumele s-au muiat putin se adauga si orezul spalat bine. Se amesteca bine sa nu se prinda pana cand orezul isi schimba culoarea.

seaparat in alta cratita se pune apa la fiert in care adaugam 2 cuburi de supa.

cand orezul si-a schimbat culoarea adaugam din supa in care s-au topit cuburile, treptat cu un polonic.

Supa se adauga dinou imediat ce prima catitate de supa a fost absorbita in orez.

Se fierbe pe foc moderat si se amesteca des ca sa nu se prinda.

Noi am servit alaturi de pulpe de pui la gratar.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Orez cu legume 26936
retete culinare - Orez cu legume 26937
retete culinare - Orez cu legume 26938
retete culinare - Orez cu legume 26939
retete culinare - Orez cu legume 26940
retete culinare - Orez cu legume 26941
retete culinare - Orez cu legume 26942
retete culinare - Orez cu legume 26943
retete culinare - Orez cu legume 26944
retete culinare - Orez cu legume 26945

COMENTARII (2)

Rocsi 1

16.04.2010, 14:23

o explozie de culori si de vitamine

mihaelar63 1

16.04.2010, 15:46

chiar mi-e dor de asa ceva

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55