Orez cu legume si curry la Multicooker

de T I M E A in Mancaruri de post, 3 Noi 2013 | 8713 vizualizari

 

Intotdeuna mi-am dorit sa fac orez fara sa mai trebuiasca sa stau langa aragaz si sa amestec intr-una pentru a nu se prinde. Si iata ca acest aparat imi satisface pe deplin aceasta dorinta. Punem toate ingredientele in vas si nu mai avem treaba decat atunci cand se opreste masina si ne anunta ca mancarea e gata si putem sa servim masa. In plus orezul ramane intreg si are un gust delicios de la legumele care isi mentin vitaminele.
Mai bun, mai rapid, mai sanatos!

 

INGREDIENTE

  • o ceapa mica
  • 2 felii ardei rosu
  • 2 felii ardei galben
  • 1 rosie mica
  • 2 catei de usturoi
  • 100 gr mazare verde
  • 280 gr orez (2 canite de la aparat)
  • 380 ml apa
  • 1 lingurita legume uscate condimentate sau un cub de legume
  • 1 lingurita curry
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita chili
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu legume si curry la Multicooker:

Spalam mai intai orezul in cateva ape si il lasam intr-un bol cu apa calda pana pregatim restul ingredientelor.

Punem in vasul de la aparat uleiul si alegem programul Fry, timpul de 10 minute si apasam butonul Start.

Curatam ceapa si rosia o decojim. Tocam ceapa, ardeiul si rosia si le punem la calit in uleiul care intre timp s-a incalzit.

Dupa 5 minute adaugam pe rand mazarea, orezul, usturoiul tocat marunt si condimentele si amestecam.

Turnam apa, inchidem capacul si alegem programul Rice/Orez si apasam butonul Start.

La terminarea programului aparatul trece automat in programul Keep Warm/ Pastreaza cald, daca dorim sa oprim apasam butonul galben de oprire.

 Adaugam patrunjel verde si servim.

TIPS-URI

1

Puteti pregati acest orez si pe aragaz si daca e nevoie mai adaugati apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu legume si curry la Multicooker" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu legume