Orez cu legume si turmenic

de ReteteDePoveste in Mancaruri de post, 13 Sep 2013 | 3418 vizualizari

 

Pentru ca este vineri si este post, astazi va propun o retetea simpla si delicioasa de orez cu legume.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr orez cu bob lung
  • 1,5 litri apa
  • 2 cepe medii
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde/galben
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 lingurita turmenic
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu legume si turmenic:

Alegem orezul de boabele urate, il splam bine, pana cand apa devine limpede si il scurgem.
Intre timp, punem intr-o cratita separat apa la fiert.
Ceapa tocata o punem la calit intr-o cratita cu putin ulei.
Cand devine sticloasa, adaugam orezul, pe care il amestecam usor pana cand se albeste. Adaugam morcovul dat prin razatoare, mai amestecam 1 minut, dupa care adaugam ardeiul tocat patratele, turmenicul, sare, piper si turnam apa cu polonicul. Turnam cate un polonic de apa, asteptam sa fie absorbit, iar un polonic, iar asteptam, si tot asa pana cand orezul se umfla cam trei sferturi. Potrivim de gust, daca mai trebuie sare, piper, oprim focul, adaugam 2-3 polonice de apa fierbinte, punem capacul. Punem un prosop deasupra capacului, sa fie bine sigilat, si lasam asa 15 - 20 de minute, astfel orezul se va gati singur.

Turmenicul ii va da o culoare galbena frumoasa, si ii confera un gust delicat.
Turmericul este originar din regiunea indo-malaeziana, si este intalnit cel mai adesea in bucataria indiana.

Va doresc,
Pofta Buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Orez cu legume si turmenic-0
Orez cu legume si turmenic-1

COMENTARII (15)

laura_n 1

13.09.2013, 14:21

tare bun

Rocsi 1

13.09.2013, 19:59

Bun tare orezul cu legume

Lavinia 1

13.09.2013, 20:02

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04